ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αθήνα, 27/8/2013

Αριθμ. Πρωτ:35766

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΟΙΕΛΕ συντονίζει τον αγώνα της με την ΟΛΜΕ για να αποτραπεί η εκποίηση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης

Με την χθεσινή κατά πλειοψηφία απόφαση του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ, έγινε σαφές ότι για να αντιμετωπιστεί η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που σαρώνει τον χώρο της εκπαίδευσης, πρέπει να συμπτυχθεί ενιαίο πανεκπαιδευτικό μέτωπο. Η ΟΙΕΛΕ θα κατεβάσει στις Γενικές Συνελεύσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της πρόταση για κοινή δράση και κινητοποιήσεις με την ΟΛΜΕ. Επίσης λήφθηκε η απόφαση στην Συνέντευξη Τύπου, που θα παραθέσει η Ομοσπονδία για το νέο Λύκειο να προσκληθούν και οι συνάδελφοι της ΟΛΜΕ για να καταθέσουν και αυτοί τις δικές τους απόψεις.

Η απόπειρα μετατροπής του δημόσιου και κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης σε εμπορεύσιμο είδος και σε προνόμιο για λίγους συνιστά μια πρωτοφανή εθνική εκπαιδευτική τραγωδία, η οποία θα οδηγήσει την κοινωνία δεκαετίες πίσω και θα οξύνει δραματικά τις εκπαιδευτικές, τις οικονομικές και τις κοινωνικές ανισότητες. Στην καταστροφική αυτή πολιτική ο μόνος δρόμος είναι η συλλογική και μαζική αντίσταση ολόκληρου του κόσμου της εκπαίδευσης. Η Ομοσπονδία μας θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για την εκπλήρωση αυτού του στόχου.

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ