Σύλλογος ΠΕ Κορινθίας

Κολοκοτρώνη  52,  201 00  Κόρινθος

Tηλ. 6977625684

ΠΡΟΣ τα Μέλη μας

NO PASARAN, ο Σύλλογος μας θα δώσει μαχητικά το παρόν και τις δύο μέρες έξω από τα σχολεία   για να μπλοκάρουμε - ακυρώσουμε τα σεμινάρια για την επιμόρφωση των Διευθυντών.

Συνάδελφοι, μετά από το έγγραφο του ΙΕΠ που σας το αποστείλαμε , με  το έγγραφο 15/4441α /27-5-2014 ο Δ/ντης εκπαίδευσης καλεί τους Διευθυντές των σχολείων να παρακολουθήσουν  σεμινάρια  επιμόρφωσης για την Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού στις 2 και 11 Ιουνίου για το 1ο τμήμα στο 1ο δημοτικό σχολείο Κορίνθου  και 3 και 12 Ιουνίου για το 2ο τμήμα στο δημοτικό σχολείο Αλμυρής.

·                     Σας καλούμε, να  συμμετέχετε μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 2 Ιουνίου  στις 8.00πμ  έξω από το 1ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου  και την Τρίτη 3 Ιουνίου στις 7΄45πμ θα φύγει λεωφορείο από τα περιβολάκια για την Αλμυρή ώστε συντεταγμένα να μεταβούμε στο τόπο που θα πραγματοποιηθεί το 2ο σεμινάριο για την δεύτερη ομάδα διευθύνων.

·                     Όλοι οι συνάδελφοι  διευθυντές  να δηλώσουν απεργία την οποία έχει κηρύξει η ΔΟΕ  για κάθε μέρα σεμιναρίου  ώστε να είναι καλυμμένοι για την μη συμμετοχή τους σε αυτά  και να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία μαζί με τους συνάδελφους τους, δηλώνοντας , ότι ενωμένη όλη η εκπαιδευτική κοινότητα θα δώσουμε την  μάχη και θα την κερδίσουμε .

·                     Οι συνάδελφοι  να συμμετέχουν μαζικά  στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  με την  3ωρη στάση της ΔΟΕ 8.00- 11.00 και την 3ωρη  που έχει κηρύξει ο Σύλλογος μας ώστε να καλύψουμε όλο το ωράριο εργασίας αν χρειαστεί, γιατί από την εμπειρία σε άλλους συλλόγους οι διευθυντές εκπαίδευσης αλλάζουν τις ώρες των σεμιναρίων  ώστε να πετύχουν  την πραγματοποίηση των σεμιναρίων.

Συνάδελφοι, η οικονομική κατάσταση όλων μας είναι εξαιρετικά δύσκολη, όμως από αυτή τη μάχη δεν μπορεί να λείψει κανείς ,  για να πάρει το μήνυμα η εκπαιδευτική ηγεσία ότι, δεν θα επιτρέψουμε στον  νέο επιθεωριτισμό να διαλύσει το σχολείο και τις ζωές μας,    η συμμετοχή πρέπει να είναι μεγάλη και μαζικότατη.

να ξαναβρούμε μέσα μας την παλιά χαμένη μας δύναμη… εκείνη τη δύναμη της α ν τ ί σ τ α σ η ς… να σταθούμε όρθιοι, ο ένας δίπλα στον άλλο και να πάμε κόντρα… να παλέψουμε, γιατί στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία  ΕΜΕΙΣ πρέπει να το κάνουμε αυτό κι όχι κάποιος άλλος για μας, αναλαμβάνοντας το κόστος των επιλογών μας αφού ξέρουμε πια καλά πως τίποτα δεν μας χαρίζεται…

Να σηκώσουμε το κεφάλι και ανοίξουμε το στόμα που μας φράζουν, κι όλα σιγά- σιγά θα ξανάρθουν εκεί που πρέπει. Και θα γίνουμε πάλι δάσκαλοι».  Γιατί οι δάσκαλοι διδάσκουμε και με το παράδειγμά μας!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ,

ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Η πρόεδρος

Γκριντζιά Καίτη

Ο Γραμματέας