Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

Μαρούσι  2 – 09 – 2014

Αρ. Πρ.: 134

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι

Τηλ. & Fax: 210 8020788

Πληροφ. Καββαδία Φ.

http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr

Προς: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Κοινοποίηση: Δ. Ο.Ε

Ενώσεις Γονέων

Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. Αττικής

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Δ. Σ. του Συλλόγου σας εύχεται ΚΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ σχολική χρονιά να είναι το 2014 – 2015.

Θέμα: « Αντιλαϊκές – αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις ΥΠΑΙΘ για λειτουργία σχολικών μονάδων κατά το σχολικό έτος 2014 – 2015 προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό με υποχρεωτικές μετακινήσεις μόνιμων εκπ/κών εντός Περιφερειών, καταργώντας υποστηρικτικές δομές της δημόσιας εκπ/σης και διαλύοντας το ΟΛΟΗΜΕΡΟ σχολείο».

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση των εντολοδόχων της τρόικα (ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ) αναφορικά με τις βαθιά ανάλγητες αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που εφαρμόζουν στο χώρο της δημόσιας εκπ/σης, με τις οποίες διαλύεται το δημόσιο Σχολείο, περιστέλλονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και καταργούνται εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις των εκπαιδευτικών.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

Συγκεκριμένα με βάση την (παράνομη και παράτυπη) υπουργική απόφαση – εγκύκλιο υπ. Αρ. 137359/Γ1 του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων (Α. Λοβέρδου) επιχειρείται για δεύτερη συνεχή χρονιά η έξωση των μονίμων δασκάλων (ΠΕ70) από τα ολοήμερα τμήματα των Δημοτικών Σχολείων ΕΑΕΠ, καθώς και η αποψίλωσή τους από κάθε είδους υποστηρικτικές δομές (τμήματα ένταξης κλπ.) προκείμενου να καλυφθούν τα τεράστια κενά και ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό που υπάρχουν στα Δημόσια Σχολεία της χώρας, εξαιτίας των εφαρμοζόμενων αντιλαϊκών – μνημονιακών πολιτικών που έχουν εξαφανίσει τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και έχουν περιορίσει τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Στην ίδια κατεύθυνση και φέτος η «νέα» πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ (Λοβέρδος – Δερμεντζόπουλος), παρά τα ψεύτικα – κροκοδείλια δάκρυα του Υπουργού Παιδείας περί των μαζικών διορισμών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπ/ση (και υποτίθεται, με βάση τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, θα γίνουν μέσω προκήρυξης διαγωνισμού ΑΣΕΠ)  ακολουθεί την ίδια κι απαράλλαχτη πολιτική  με την προκάτοχο πολιτική ηγεσία, οδηγώντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς (δασκάλους ΠΕ70) σε υποχρεωτικές μετακινήσεις εντός Περιφέρειας (βαφτίζοντάς τις «αποσπάσεις») ζητώντας από τις Δ/νσεις Π. Ε. να ενημερώσουν ως την Τετάρτη 3 – 9 – 2014 για το πλεονάζον προσωπικό που έχουν (δασκάλων ΠΕ70) προκειμένου να μετακινηθεί εντός Περιφέρειας (με βάση τις διατάξεις του άρθου 31 του νόμου 3848/2010), απαγορεύοντας μάλιστα ακόμα και την τοποθέτηση αναπληρωτών Ε. Σ. Π. Α. στα ολοήμερα Ε. Α. Ε. Π. Δημοτικά Σχολεία, οδηγώντας ουσιαστικά σε κατάργηση τα ολοήμερα τμήματα στα συγκεκριμένα σχολεία, αφού προβλέπεται να λειτουργήσουν με περισσεύματα (αν υπάρχουν) ωρών δασκάλων (ΠΕ70) και ωράριο (αν υπάρχει) ειδικοτήτων, αναιρώντας κάθε παιδαγωγική διάσταση στη λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος στα συγκεκριμένα σχολεία.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΙΘ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ

Δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και στο ΥΠΑΙΘ να προχωρήσουν στην εφαρμογή των σχεδίων τους για διάλυση του δημόσιου σχολείου, την περιστολή των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί άμεσα του θέματος προκηρύσσοντας αγωνιστικές κινητοποιήσεις με στόχο την ανάκληση της συγκεκριμένης εγκυκλίου – υπουργικής απόφασης, θεωρώντας ότι έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά η  έκδοση αγωνιστικού πλαισίου και προγράμματος δράσης από την πλευρά του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. προς τις Γ. Σ. των Συλλόγων Π. Ε. της χώρας (οι οποίες με απόφαση της Δ. Ο. Ε. θα πρέπει άμεσα να συγκληθούν) ικανού να αντιμετωπίσει με αποφασιστικά απεργιακά βήματα τη λαίλαπα της επίθεσης που δέχεται το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί (αξιολόγηση – χειραγώγηση, μόνιμοι διορισμοί, προσλήψεις αναπληρωτών, νέο μισθολόγιο, ασφαλιστικό κ.ά.).

Επίσης καλούμε τους Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας να μην εφαρμόσουν την παραπάνω παράνομη και παράτυπη υπουργική απόφαση, διαφυλάσσοντας την εύρυθμη και παιδαγωγικά ορθή λειτουργία των σχολείων ΕΑΕΠ (η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας είναι ΕΑΕΠ).

Την Τετάρτη 3 – 9 – 2014 στις 13:00 το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα αυτό, στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας (Ηράκλειο Αττικής), στο Δ/ντή Εκπ/σης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, στην οποία παράσταση διαμαρτυρίας καλούμε όλους τους συναδέλφους – μέλη του Συλλόγου μας να παραβρεθούν και να συμμετάσχουν.

Καλούμε τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της Αττικής σε συντονισμό των δράσεων μας, ώστε να αποτρέψουμε τη μετακίνηση εκατοντάδων συναδέλφων μας εντός της Περιφερειακής Δ/νσης Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής και να προστατεύσουμε τη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων μας.

Καλούμε τις Ενώσεις Γονέων σε αγωνιστική συνεννόηση, ώστε από κοινού να αντιδράσουμε και να ανατρέψουμε τις πολιτικές διάλυσης του Δημόσιου Σχολείου που προωθούν κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ.

Για όλα τα παραπάνω το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καλεί όλους του συναδέλφους – μέλη του Συλλόγου μας να είμαστε σε αγωνιστική εγρήγορση (σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία της έκτακτης Γ. Σ. του Συλλόγου μας και άλλες αγωνιστικές δράσεις).

Η Πρόεδρος

Φ. Καββαδία

Ο Γραμματέας

Γ. Κοκκινομηλιώτης