Γραμματεία Εκπαιδευτικών Ζακύνθου του ΠΑΜΕ

Ζάκυνθος 24/9/2012

Ανακοίνωση – Καταγγελίαα

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Ζακύνθου του ΠΑΜΕ, καταγγέλλει σε όλους τους συνάδελφους εκπαιδευτικούς την Συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών, που για άλλη μια φορά χρησιμοποίησαν παράνομα την σφραγίδα του Συλλόγου, χωρίς απόφαση του ΔΣ και κρυφά από τους εκλεγμένους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ που μετέχουν στο Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συλλόγου κι εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κουρσάρης Αντώνης παρακάμπτοντας εντελώς το ΔΣ, απέστειλε κάλεσμα «παραμάζωξης» που «συνδιοργάνωσαν» με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, στα Δ.Σ. των Ιατρών και Νοσοκομειακών.

Η «πρόσκληση» έφτασε και στην ΕΛΜΕ Ζακύνθου,  μέσω του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και της «Κίνησης για ενεργή ΕΛΜΕ» Θ. Καραίσκου, με έγγραφο του Συλλόγου Δασκάλων, που δεν φέρει τη σφραγίδα του Δ.Σ. και μάλιστα δίχως να κατατεθεί ούτε στην ΓΣ της ΕΛΜΕΖ.

Είναι φανερό ότι οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ παρακάμπτουν τις διαδικασίες στα ΔΣ και στις ΓΣ στήνοντας, όπου έχουν πλειοψηφία, κομματικά παραμάγαζα.

Ο ρόλος τους, για την όπως την εννοούν προετοιμασία, της απεργίας της 26 Σεπτέμβρη γίνεται ακόμα πιο εμφανής, παίρνοντας υπόψη και  το σύνθημα που λανσάρουν εδώ και ημέρες οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στους τόπους δουλειάς για «νέες μορφές πάλης» ώστε «να μη χάνουμε το μεροκάματο», «δεν αντέχουμε άλλη απεργία», «αγώνες χωρίς θυσία» κλπ.

Δεν πρόκειται απλώς για ένα σύνθημα, αλλά για μια ύπουλη, διαβρωτική και άκρως επικίνδυνη γραμμή πάλης μέσα στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, που πρέπει να απορριφθεί από τους εργαζόμενους με τον πιο αποφασιστικό τρόπο!

Τι σημαίνει όμως αγώνες χωρίς θυσία, αγώνες που να μη χάνουμε το μεροκάματο;

Πολύ απλά καμιά οργάνωση του αγώνα, καμιά αντίσταση, καμιά απεργία στα εργοστάσια, στα λιμάνια, στους τόπους δουλειάς. Σημαίνει άρνηση και ακύρωση στην πράξη του πιο ισχυρού όπλου που διαθέτουν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Του όπλου της απεργίας και της σύγκρουσης με την καπιταλιστική εργοδοσία, το κράτος, την κυβέρνηση, την τρόικα, την ΕΕ.

Μιλούν για ενότητα την ίδια στιγμή που συνυπογράφουν μειώσεις μισθών σε ένα σωρό ομοσπονδίες και συνδικάτα (Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, κτλ.). Διοργανώνουν «μαζώξεις» με τα «συνεταιράκια» (ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ) τόσο σε ΟΛΜΕ-ΔΟΕ όσο και με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ακόμα και σε τοπικό επίπεδο.

Τέτοιες συσκέψεις αποκλειστικό σκοπό έχουν να οδηγήσουν το κίνημα σε διάσπαση, οριστική ήττα και απογοήτευση και όχι να αναδείξουν στο λαό τις αληθινές αιτίες της κρίσης. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία ΓΣ της ΕΛΜΕΖ, βρήκε το νέο «αριστερό αίτιο» για την Παγκόσμια Καπιταλιστική Κρίση.

Ποιο είναι αυτό; Η Φοροδιαφυγή του μικρομεσαίου επαγγελματία, φυσικά! Θέλουν να πουν δηλαδή πως επειδή δεν κόβουν αποδείξεις οι …υδραυλικοί καταστρέφεται η παγκόσμια οικονομία, 5 χρόνια τώρα!

Έτσι, ο «αντιμνημονιακός» ΣΥΡΙΖΑ της προεκλογικής περιόδου που είχε κάνει «σημαία» του την κατάργηση του Μνημονίου και το είχε αναγάγει στον αποκλειστικό στόχο του λαϊκού κινήματος, από καιρό εγκατέλειψε τη θέση αυτή και προχωρώντας σταδιακά σε θέσεις που μοιάζουν όλο και πιο πολύ με συνθηματολογία της Τρι-Κομματικής Κυβέρνησης (Επαναδιαπραγμάτευση Μνημονίου - Σταδιακή Απαγκίστρωση από το Μνημόνιο και έφτασε πια να μιλάει για πάταξη της Φοροδιαφυγής!)

Οι συνάδελφοι καλούνται να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, απομονώνοντας τέτοιες πρακτικές και με συλλογικότητα, οργάνωση και αλληλεγγύη να δώσουν την μάχη για να πετύχει η απεργία της 26 Σεπτέμβρη. Να ταχθούν ανοικτά δίπλα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, δίπλα στο Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο και να παλέψουν για την ανατροπή της πολιτικής της ΕΕ, της Τρόικας, του ντόπιου και ξένου Κεφαλαίου.

ΟΛΟΙ λοιπόν στην Πανελλαδική Γενική Απεργία την Τετάρτη 26/9

και στην συγκέντρωση στο παλιό Εργατ/κό Κέντρο Ζακύνθου στις 10:30 π.μ.

Από την Γραμματεία Εκπαιδευτικών Ζακύνθου

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7