Μερικές σκέψεις για την αξιολόγηση

Εννοείται ότι χρειάζεται η αξιολόγηση.

Καταρχήν ψηφίσαμε την κυβέρνηση. Τι φωνάζετε ορισμένοι; Δεν ξέρατε το πρόγραμμα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; Τι διαφορετικό περιμένατε δηλαδή;

Εγώ προσωπικά δε φοβάμαι καθόλου. Να είναι καλά το πελατειακό κράτος.

Τόσα χρόνια που έγλειφα διευθυντές και προϊσταμένους και ψήφιζα διεφθαρμένους συνδικαλιστές (της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ κυρίως) έχω ετοιμάσει το έδαφος της θετικής μου αξιολόγησης.

Τι περιμένουν ορισμένοι; Τόσα χρόνια γλειψίματος και οσφυοκαμψίας να πάνε χαμένα;

Όχι κύριοι, με νύχια και με δόντια θα αγωνιστώ για να περάσει αυτή η αξιολόγηση.

Και ποιοι είναι, δηλαδή, αυτοί οι κύριοι που αμφισβητούν τις ικανότητες της συντριπτικής πλειοψηφίας των διευθυντών μας;

Ειλικρινά δεν τους καταλαβαίνω ορισμένους. Μα να ζητούν αμεροληψία από τους Διευθυντές; Μα δεν καταλαβαίνουν ότι είναι φυσιολογικό να εξυπηρετήσουν τα ραβασάκια με τους ημετέρους που θα έλθουν από τα κομματικά γραφεία της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ;

Και που είναι το αξιοκατάκριτο; Αυτοί οι ίδιοι έτσι δεν έγιναν οι περισσότεροι διευθυντές και προϊστάμενοι; Δηλαδή τι περιμένετε να είναι αχάριστοι; Να κάνουν οι ίδιοι τη δουλειά τους και μετά να αδιαφορήσουν για τις επόμενες γενιές κομματόσκυλων που έρχεται; Α! Ειλικρινά δε σας καταλαβαίνω ορισμένους.

Το κύριο, αγαπητοί συνάδελφοι, είναι να σωθεί το πελατειακό κράτος. Πως θα βρουν δουλειά τα παιδιά μας; Δεν πρέπει να ανησυχούμε και για αυτά;

Και χαίρομαι ειλικρινά για ορισμένους που τόλμησαν να έρθουν σε σύγκρουση με το διευθυντή τους για να αποτρέψουν την αυθαιρεσία του, για να προστατέψουν τα εργασιακά μας δικαιώματα, για να προστατέψουν συναδέλφους, για να γίνει κανένα έργο στο σχολείο, για να φτιάξουμε την υλικοτεχνική υποδομή, για να υπάρχει διαφάνεια στα χρήματα που έρχονταν στο σχολείο, για να κάνουν μάθημα και οι διευθυντές και να μη παρανομούν.

Να κάτσουν τώρα να θυμηθούν όλα τα ανταρτηλίκια που έκαναν. Τώρα θα τα πληρώσουν όλα.

Αλλά εγώ δε φοβάμαι, προνόησα. Ούτε απεργίες έκανα, ούτε ήρθα σε σύγκρουση με το διευθυντή και τον προϊστάμενο και πάνω από όλα είμαι καθηγηταράς(εγώ και μόνο εγώ).

Φοβόμουν, βέβαια, τόσα χρόνια τι θα πουν οι συνάδελφοι για τη στάση μου, αλλά τώρα ήρθε η σειρά τους. Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί.

Και το άλλο πάλι; Να αμφισβητούν τους σχολικούς συμβούλους. Δεν υπάρχει καθόλου πια ντροπή. Μα ειλικρινά δεν τους καταλαβαίνω καθόλου ορισμένους. Μα όλοι δεν είχαν πρόσβαση στις εκπαιδευτικές άδειες για μεταπτυχιακά; Όλοι οι δικοί μας εννοώ, της εκάστοτε κυβέρνησης. Μόνο οι τεμπέληδες δεν έκαναν μεταπτυχιακά.

Καλά υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι υπάρχουν ικανοί και εκτός δικού μας κόμματος; Αν είναι δυνατόν. Αν είναι δυνατόν!!!

Και το άλλο; Τι ζόρι τραβούν με τη συνέντευξη; Τι δηλαδή περιμένουν; Να τους δώσουμε την εξουσία μας και να έχουμε αξιοκρατική επιτροπή, χωρίς κομματικούς εγκάθετους; Και εμείς τι θα γίνουμε; Τι διάολο στηρίζαμε το κόμμα μας τόσα χρόνια; Α!, με κάνετε να αγανακτώ.

Και βέβαια τη θέλουμε την αξιολόγηση, ειδικά από αυτούς που μας κυβερνούν τόσα χρόνια και έχουμε δει τόσα καλά από αυτούς και είμαστε σίγουροι ότι νοιάζονται για εμάς.

Όσοι διαφωνούν είναι ή άχρηστοι ή τεμπέληδες. Άκου λέει να ετοιμάζονται να κάνουν και απεργία!!!

Διομήδης Καλλιφωνίτης

Ένας εκπαιδευτικός που πέρασε σε πολύ καλή σειρά στον ΑΣΕΠ μετά από δώδεκα χρόνια δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα και ενώ για λίγο έχασε το διορισμό με την επετηρίδα.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ:

Α) ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΔΗΘΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Β) ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ

Γ) ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΠΛΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΜΕΡΟΡΗΠΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

Δ) ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΗΡΥΚΕΣ ΤΟΥ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7