Thumbnail

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 12/10/2012

 

Ενωθήκαμε, αγωνιστήκαμε, νικήσαμε, συνεχίζουμε!

 

Με τον απεργιακό μας αγώνα μπορέσαμε να περάσουμε από την απόγνωση στη συλλογική δράση και διεκδίκηση για το μέλλον του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

Ο απολογισμός της κινητοποίησης είναι σημαντικός. Πετύχαμε μια πρώτη σημαντική νίκη, καθώς εξασφαλίσαμε πιστώσεις για τους συμβασιούχους διδάσκοντες με βάση το ΠΔ407/80. Δείχνει αυτό ότι η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η αποφασιστικότητα, η ενότητα φέρνουν αποτέλεσμα.

 

Σε αυτό συνέβαλαν όλες οι δράσεις που ξεδιπλώθηκαν με τη συμμετοχή και την πρωτοβουλία των μελών του Συλλόγου αλλά και άλλων κομματιών της πανεπιστημιακής κοινότητας: ανοιχτές συνελεύσεις της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, ενημερώσεις βουλευτών, ερωτήσεις προς το Υπουργείο Παιδείας, συνεντεύξεις σε τοπικά και εθνικά ΜΜΕ.

 

Σήμερα, με έμπνευση και ελπίδα από την πρώτη νίκη που πέτυχε η συλλογική μας δράση, αλλά και γνωρίζοντας ότι ο δρόμος του αγώνα θα είναι μακρύς:

- Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να καλυφθούν όλες οι αναγκαίες λειτουργικές ανάγκες του Ιδρύματος (διορισμοί όλων των μελών ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ, σίτιση, στέγαση, συγγράμματα).

  • Επιμένουμε αταλάντευτα στην πάλη για να μην εφαρμοστούν και να καταργηθούν οι νόμοι 4009/11 και 4076/12. Καλούμε όλους τους συναδέλφους διδάσκοντες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου να μη συμμετέχουν ή νομιμοποιήσουν με οποιαδήποτε ιδιότητα (του υποψηφίου, μέλους εφορευτικής επιτροπής ή απλού ψηφοφόρου) στη διαδικασία εκλογής των «εσωτερικών μελών» του Συμβουλίου Ιδρύματος. Στις 24/10 και στις 29/10 και σε κάθε άλλη μέρα προκήρυξης των εκλογών, με οποιοδήποτε τρόπο, αγωνιζόμαστε για την παρεμπόδιση των εκλογών σε συντονισμό με την υπόλοιπη πανεπιστημιακή κοινότητα.
  • Επιμένουμε στην αντίθεσή μας στο «σχέδιο Αθηνά» και κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης και υπονόμευσης των περιφερειακών πανεπιστημίων.

- Αγωνιζόμαστε, μαζί με το εργατικό κίνημα, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια.

- Οικοδομούμε το κοινό αγωνιστικό μέτωπο με τα άλλα κομμάτια της πανεπιστημιακής κοινότητας, οργανώνουμε κοινές εκδηλώσεις, συζητήσεις, κινητοποιήσεις:

- Στηρίζουμε τις φοιτητικές κινητοποιήσεις για δημόσια και δωρεάν παιδεία και συμπορευόμαστε μαζί τους για την ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων τους που αφορούν σίτιση στέγαση, συγγράμματα. Παράλληλα, καταδικάζουμε την απαράδεκτη ενέργεια «στοχοποίησης» αγωνιστή φοιτητή στο Τμήμα Κοινωνιολογίας.

- Είμαστε στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων στο αγώνα τους ενάντια στις παραλλαγές της εφεδρείας, τα ενδεχόμενα απολύσεων, τις νέες μισθολογικές μειώσεις.

- Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα και τις διεκδικήσεις των συμβασιούχων εργαζομένων του Ιδρύματος και διεκδικούμε και εμείς μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους απασχολουμένους στο ίδρυμα, εργασιακή αξιοπρέπεια, αξιοκρατία και διαφάνεια στις προσλήψεις.

- Συμπαραστεκόμαστε στο συνάδελφο Δ. Πατέλη από το Πολυτεχνείο Κρήτης που διώκεται στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο για την έκφραση της γνώμης του και απαιτούμε την άμεση  παύση της διαδικασίας πειθαρχικής δίωξης και την απαλλαγή του από το απαράδεκτο κατηγορητήριο. Συμπαραστεκόμαστε στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε όλη την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Ιωάννινα, Κρήτη) που διώκονται για την πολιτική τους δράση και για τον αγώνα τους για δημόσια και δωρεάν παιδεία.

 

Μεγάλα στοιχήματα από εδώ και πέρα είναι:

  • Να κατοχυρωθεί στην πράξη η αγωνιστική ενότητα των φοιτητών, των διοικητικών, των ΕΤΕΠ, των ΕΕΔΙΠ, των συμβασιούχων και των τοπικών κοινωνιών. 
  • Να συνδέσουμε τους αγώνες μας με τους εργαζομένους στην κοινή πάλη για ανατροπή των πολιτικών και των μέτρων που εξαθλιώνουν τον μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, τόσο σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
  • Να συντονιστούμε με τους υπόλοιπους συλλόγους ΔΕΠ στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Συνάντησης Συλλόγων ΔΕΠ.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουμε την αγωνιστική μας κινητοποίηση με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία στις 18/10, καθώς και στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα προκηρυχθούν κατά τις ημέρες κατάθεσης και ψήφισης των νέων μέτρων.
  • Στις 24/10 και 29/10, ημέρες διεξαγωγής για το Συμβούλιο Ιδρύματος, προκηρύσσουμε απεργία και μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη ματαίωσή τους.
  • Συντονιζόμαστε με τους υπόλοιπους Συλλόγους ΔΕΠ ως προς την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, καθώς και συνολικά με το εργατικό κίνημα.
  • Επιμένουμε στην ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση, στη συγκρότηση κοινού μετώπου αγώνα μέσα και έξω από το Πανεπιστήμιο.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mathites foitites
Απεργία 9 Απριλίου: Μαθητές και εκπαιδευτικοί στους δρόμους – «Ζούμε Τέμπη καθημερινά»
Απεργία 9 Απριλίου: Διαδηλώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί - Δυναμική συμμετοχή όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στην πανελλαδική απεργία
Απεργία 9 Απριλίου: Μαθητές και εκπαιδευτικοί στους δρόμους – «Ζούμε Τέμπη καθημερινά»
xionias k asty
Παγετός, χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και επιστροφή της Άνοιξης την Κυριακή των Βαΐων
Παρά τη χειμωνιάτικη «ανάπαυλα», η Μεγάλη Εβδομάδα προβλέπεται ανοιξιάτικη, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 20°C από τις αρχές της. Ο καιρός...
Παγετός, χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και επιστροφή της Άνοιξης την Κυριακή των Βαΐων
antigrafi
Αυτές τις 2 λέξεις μόνο οι γνώστες γράφουν αλάνθαστα. Εσείς;
Η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια και πολυδιάστατη, αλλά μερικές φορές οι ομοιοκαταληξίες ή η παρόμοια εκφορά λέξεων μπορεί να δημιουργήσουν σύγχυση...
Αυτές τις 2 λέξεις μόνο οι γνώστες γράφουν αλάνθαστα. Εσείς;