Αποτελέσματα εκλογών του Συλλόγου ΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη" στο Βύρωνα

ΔΑΚΕ

ΑΥΤΟΝ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

-

Η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που στήριξαν στις εκλογές του συλλόγου μας το ρεύμα του ανεξάρτητου ριζοσπαστικού συνδικαλισμού και το ψηφοδέλτιό μας.

Η φετινή τακτική γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη περίοδο για την εκπαίδευση και τους εργαζόμενους. Η τριτοκομματική κυβέρνηση κάτω από τις εντολές του Δ.Ν.Τ. της Ε.Ε. και του κεφαλαίου υλοποιεί τα μέτρα του νέου μνημονίου. Μια σειρά προεδρικά διατάγματα, νόμοι καθώς και ο προϋπολογισμός αποδομούν οποιαδήποτε έννοια εργασιακού, κοινωνικού, συνταξιοδοτικού δικαιώματος, περικόπτουν τις δαπάνες σε υγεία, παιδεία, παράλληλα ξεπουλιέται η ενέργεια, το νερό, τα ταχυδρομεία, καθώς και ο φυσικός πλούτος της χώρας. Παρά τον Αρμαγεδδών της επίθεσης η συμμετοχή των συναδέλφων στη φετινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση ήταν πολύ μικρή, σε αντίθεση με την εκλογική διαδικασία.

Είναι η πρώτη φορά όπου η συνέλευση δεν κατόρθωσε να καθορίσει πρόγραμμα δράσης, όχι εξαιτίας των διαφωνιών των παρατάξεων αλλά γιατί η συνέλευση καθυστέρησε να ξεκινήσει. Ο λίγος χρόνος που έμεινε μέχρι την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας αφιερώθηκε στον απολογισμό του Δ.Σ.

Για εμάς οι εκλογές  δεν είναι παρά ένας μόνο σταθμός στη δράση μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες, στους μικρούς και μεγάλους αγώνες, γυρίζοντας την πλάτη στις σειρήνες της σιωπής, της συναίνεσης και της κομματικής περιχαράκωσης.

Με το βλέμμα στραμμένο στο γκρίζο τοπίο του μέλλοντος που μας ετοιμάζουν την αξιολόγηση, τις απολύσεις (ήδη το υπουργείο Εσωτερικών ζητά τα ονόματα όσων υπαλλήλων έχουν πέσει σε αργία, ώστε να απολυθούν) τις επιπλέον μειώσεις των μισθών, τις νέες συγχωνεύσεις, την αύξηση του ωραρίου και την προσπάθεια μετακίνησης των εκπαιδευτικών με την κατάργηση των οργανικών θέσεων, ο αγώνας και η αντίσταση επιβάλλονται ως μόνος δρόμος.

Η υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν για όλα τα παιδιά σχολείου και νηπιαγωγείου, της σταθερής και μόνιμης εργασίας, η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας θα συνεχίσει να είναι στο κέντρο της πολιτικής και συνδικαλιστικής μας δράσης.

Το εκλογικό αποτέλεσμα δε φουσκώνει τα μυαλά μας. Θα ήμασταν οι τελευταίοι που θα πανηγυρίζαμε  για τη δεύτερη θέση (με σημαντική αύξηση ψήφων) που κατακτήσαμε. Η λειψή συμμετοχή στη συνέλευση αποτελεί για μας δείκτη της δουλειάς που έχουμε να κάνουμε προκειμένου να  διευκολύνουμε  τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών εμπνέοντας με τη δράση και τις προτάσεις μας. Κριτήριο  της δράσης μας όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσε και αποτελεί η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων-ισσών στο εκπαιδευτικό κίνημα και η συλλογικότητα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να νικήσουμε και να υπερασπίσουμε τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και τα δικαιώματα μας. Ο Σύλλογος είμαστε όλοι οι αγωνιζόμενοι, όλοι όσοι-ες συμμετέχουν ενεργά για την κοινή υπόθεση, για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, για μια άλλη παιδεία και μια άλλη κοινωνία.

Για μας κυρίαρχο ζήτημα αποτελεί η ενεργός συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις Γενικές Συνελεύσεις του συλλόγου και τις μαζικές διαδικασίες, όπου μέσα από προβληματισμό και αντιπαράθεση θα συζητιούνται τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου, των εκπαιδευτικών και θα διεκδικούνται οι λύσεις τους.

Το επόμενο διάστημα ότι θα πρέπει να αναμετρηθούμε σοβαρά με την αναζωογόνηση των συνελεύσεων, τη μαζικοποίηση του Συλλόγου και την αναβάθμιση της πολιτικής του λειτουργίας (και στα πλαίσια του ΔΣ και έξω από αυτό) στην κατεύθυνση της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης, της τρόικα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ..

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΟΥΜΕ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας έχουμε τη δύναμη έχουμε το δικαίωμα να τους γκρεμίσουμε. Για την επιβίωση αλλά και για μια αξιοβίωτη ζωή, με αξιοπρέπεια, ισότητα, δικαιοσύνη, ελευθερία και δημοκρατία.

Απέναντι στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό πρέπει τώρα να σηκώσουμε το κεφάλι. ΜΕ ενιαίο κέντρο αγώνα με συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων επιτροπών αγώνα, με κοινή δράση όλων των αγωνιζόμενων κλάδων με απεργιακές μορφές διάρκειας, διακλαδικό συντονισμό αλλά και κλαδικούς αγώνες όταν είναι αναγκαίο, με κοινή συμπόρευση κλάδων και ομοσπονδιών που διαφοροποιούνται.

Ο ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ