Σε άρθρο της dailymail αναφέρεται δημοσίευμα έρευνας. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο National Chiao Tung University στην Taiwan και το University of California, συνεργάστηκαν προκειμένου να κάνουν την καθημερινότητά μας λίγο πιο εύκολη. Δημιούργησαν ένα έξυπνο καπάκι το οποίο μπορεί με μεγάλη ακρίβεια να ελέγξει αν το γάλα ή ο χυμός μέσα στο κουτί είναι ακόμη κατάλληλα για κατανάλωση.
Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε την όσφρηση ή τη γεύση για να καταλάβουμε αν είναι φρέσκο.
Τα 3D-printed καπάκια μπουκαλιών έχουν ενσωματωμένο LC κύκλωμα συντονισμού το οποίο ελέγχει την ποιότητα του υγρού που βρίσκεται σε κάθε μπουκάλι. Τα κυκλώματα αυτά χρησιμοποιούνται για να εκπέμψουν ηλεκτρικά σήματα σε μια συγκεκριμένη συχνότητα. Καθώς περνάει ο καιρός, τα βακτήρια μέσα στο υγρό αλλάζουν τη λεγόμενη διηλεκτρική σταθερά και την συχνότητα συντονισμού του LC κυκλώματος.
Για να καταλάβουν οι χρήστες αν το γάλα ή ο χυμός έχει λήξει, μπορούν απλά να γυρίσουν το μπουκάλι ανάποδα για να ακουμπήσει στο καπάκι. Οι αισθητήρες μέσα στο κύκλωμα παρατηρούν τις αλλαγές και στέλνουν ασύρματα σήμα στον επαγωγικό αναγνώστη. Μελλοντικά θέλουν να φτιάξουν μια εφαρμογή που θα επικοινωνεί με τις συσκευασίες και θα παίρνει πληροφορίες για το πόσο φρέσκα είναι τα προϊόντα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ