Thumbnail
Η εταιρεία επικαλείται τη «μείωση των προϋπολογισμών των διαφημιζομένων» και «το δύσκολο ρυθμιστικό περιβάλλον, που προσαρμόζεται πολύ αργά» στις αλλαγές στον κλάδο των ΜΜΕ

Η BCE, η μεγαλύτερη επιχείρηση του τομέα των επικοινωνιών στον Καναδά, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως θα προχωρήσει στην κατάργηση 1.300 θέσεων εργασίας και στο κλείσιμο ή την πώληση των εννέα από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της, στο πλαίσιο ευρείας αναδιοργάνωσής της, λόγω κυρίως της συρρίκνωσης της ακροαματικότητας.

Σε ανοικτή επιστολή του προς τους εργαζόμενους, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bell, ο Μίρκο Μπίμπιτς, αποκάλυψε ότι η εταιρεία υπέστη ετήσια ζημία 40 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων (27,7 εκατ. ευρώ) στον τομέα της ενημέρωσης και ότι η ζημία «συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο παρά την ηγετική μας θέση» στον τομέα.

Η κερδοφορία των ραδιοφωνικών σταθμών του ομίλου υποδιπλασιάστηκε από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η Bell Canada εξάλλου προβλέπει ετήσια ζημία 250 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων στον τομέα των υπηρεσιών της παραδοσιακής τηλεφωνίας.

Τα έσοδα των μέσων, σύμφωνα με στελέχη της BCE, «μεταναστεύουν σε ξένες ψηφιακές πλατφόρμες», όπως η Google και η Meta (Facebook, Instagram), ενώ ο αριθμός των συνδρομητών και των ακροατών βρίσκεται σε «μόνιμη πτώση» καθώς πλέον το κοινό στρέφεται στις πλατφόρμες streaming.

Η εταιρεία επικαλείται επίσης τη «μείωση των προϋπολογισμών των διαφημιζομένων» και «το δύσκολο ρυθμιστικό περιβάλλον, που προσαρμόζεται πολύ αργά» στις αλλαγές στον κλάδο των ΜΜΕ.

«Για να επιτύχουμε αυτή τη μεταμόρφωση, πρέπει να ευθυγραμμίσουμε (...) τα κόστη με τα δυνητικά έσοδά μας σε καθέναν από τους τομείς δραστηριότητάς μας», ανέφερε ο κ. Μπίμπιτς.

Αυτές που θα υποστούν το πιο βαρύ χτύπημα είναι οι θέσεις των διοικητικών υπαλλήλων (6%), ενώ ο αριθμός των ανώτερων στελεχών της διοίκησης θα μειωθεί κατά 20% σε σύγκριση με το 2020.

Εξάλλου, η BCE θα δημιουργήσει ενιαία αίθουσα σύνταξης για να αυξηθεί «η συνεργασία και η αποτελεσματικότητα» των ΜΜΕ της, ανέφερε ο Ρίτσαρντ Γκρέι, αντιπρόεδρος αρμόδιος για τον τομέα της ενημέρωσης.

Τα γραφεία του ομίλου στο Λονδίνο και στο Λος Άντζελες θα κλείσουν. Αυτό στην Ουάσιγκτον θα δει το προσωπικό του να μειώνεται.

Έξι ραδιοφωνικοί σταθμοί, οι οποίοι εκπέμπουν από τη μια άκρη του Καναδά ως την άλλη, θα κλείσουν. Άλλοι τρεις, στο Οντάριο, θα πωληθούν, προϋποτιθεμένης της έγκρισης του εποπτικού φορέα.

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ την Άνοιξη: Όλη η ύλη εδώ με τα τεστ

ΑΣΕΠ: Η πιο ΕΥΚΟΛΗ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών golearn σε 2 ημέρες - Την παίρνετε από το σπίτι σας

Πώς γίνεσαι Εκπαιδευτής Ενηλίκων με υψηλές αμοιβές; Όλοι μπορούν!

ΝΕΟ! Εύκολη Πιστοποίηση Ιταλικών ή Ισπανικών (μόρια 2ης ξένης γλώσσας)

Πιστοποίηση Η/Υ  - ECDL golearn για το Δημόσιο σε 2 ημέρες στα χέρια σου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

w07-140344arxaiaagora.jpg
Αρχαίοι Έλληνες: Από τι πέθαιναν κυρίως και ποιο ήταν το προσδόκιμο ζωής
Ούτε από εγκεφαλικά ούτε από εμφράγματα - Στην αρχαία Ελλάδα και στη Ρώμη οι θάνατοι οφείλονταν κυρίως σε άλλες αιτίες
Αρχαίοι Έλληνες: Από τι πέθαιναν κυρίως και ποιο ήταν το προσδόκιμο ζωής
Teacher
Αλήθεια, τι παραπάνω θα μπορούσε να κάνει ο διευθυντής που καρατομήθηκε από το υπουργείο Παιδείας;
το Υπουργείο Παιδείας έριξε μεγάλο μέρος της ευθύνης για το περιστατικό σε σχολείο της Μαγνησίας (τραυματισμός μαθήτριας από συμμαθητή της) σχεδόν εξ...
Αλήθεια, τι παραπάνω θα μπορούσε να κάνει ο διευθυντής που καρατομήθηκε από το υπουργείο Παιδείας;
Ανδρέας Συγγρός
Μια από τις μεγαλύτερες απάτες της ελληνικής ιστορίας: «Άμα μυρισθώ επικερδή επιχείρησιν δεν αντέχω»!
Οδήγησε στην καταστροφή χιλιάδες Έλληνες, και σε αυτοκτονίες - Είναι η πρώτη μεγάλη χρηματοπιστωτική απάτη της Ελληνικής ιστορίας
Μια από τις μεγαλύτερες απάτες της ελληνικής ιστορίας: «Άμα μυρισθώ επικερδή επιχείρησιν δεν αντέχω»!