Thumbnail
Το μέχρι πρότινος «πρωτοπαλίκαρο» του βουλευτή Κορινθίας, Στάθη Μπούκουρα δεν διστάζει να περιγράψει επώνυμα όσα έζησε ως μέλος της Χρυσής Αυγής, αποκαλύπτοντας άγνωστες μέχρι τώρα πτυχές της οργάνωσης.

Επί οκτώ μήνες, ο Παναγιώτης Μανάβης είχε δει τα πάντα ως μέλος του κλειστού πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νεμέα. «Αηδίασα και έφυγα», δηλώνει τώρα στα «Νέα» ο ίδιος.

Τον Π. Μανάβη κατονόμασε τη Δευτέρα στην Ευελπίδων ο βουλευτής Κορίνθου, Στάθης Μπούκουρας, ως έναν από τους προστατευόμενους μάρτυρες που κατέθεσαν εναντίον του, κάτι που εκείνος διαψεύδει.

 
Ο πρώην χρυσαυγίτης δήλωσε ότι μετά τις εκλογές είχε λογομαχήσει με τον Μπούκουρα, γιατί δεν ανεχόταν άλλο τις ύβρεις και τα στρατιωτικά παραγγέλματα του. Μάλιστα, λέει ότι όταν αποφάσισε να φύγει, τον απείλησαν ότι θα φέρουν το Γιάννη Λαγό «να του σπάσει τα μούτρα».
 
Παράλληλα, υποστηρίζει πως ο βουλευτής Κορινθίας της Χ.Α. είχε βάλει «χέρι» στο ταμείο της οργάνωσης. «Τρώγαμε τα λεφτά των εισφορών με τον Μπούκουρα παρέα σε ταβέρνες», υποστηρίζει ο Παναγιώτης Μανάβης, ο οποίος καταγγέλλει μεταξύ άλλων πως τα μέλη του ακροδεξιού μορφώματος στην Κόρινθο πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε μετανάστες με την ανοχή της αστυνομίας, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Κορίνθου.
 
«Ξεκίνησαν στην αρχή ως εθνικιστές και μετά μιλούσαν για εθνικοσοσιαλισμό και γαλάζια φυλή. Αυτό δεν μού άρεσε», τονίζει το πρώην μέλος της ΧΑ.
 
Όπως εξηγεί, οι επιθέσεις κατά των μεταναστών είχαν γίνει ρουτίνα για τα μέλη της οργάνωσης. «Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν μπορεί να διώξει τους ξένους, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους δυσκολέψουμε τη ζωή». Αυτή ήταν η γραμμή τους. Κλωτσιές σε Πακιστανούς έπεφταν πάντα, και στην Κόρινθο και στην Αρχαία Κόρινθο και στο Λουτράκι και στα παλιά βαγόνια του ΟΣΕ.
 
«Είχαμε κάλυψη»
 
«Υπήρχε κάλυψη από την Αστυνομία», λέει ο πρώην χρυσαυγίτης και προσθέτει: «Στον πυρήνα Κορίνθου είχαν μαζέψει 50 παιδιά που δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο. Μπήκαν μέσα για να είναι μέλη μιας ομάδας. Κανείς δεν τους ζήτησε τον λόγο γιατί χτυπούσαν μετανάστες. Μιλούσαν για τα κατορθώματα τους και τους έλεγαν "καλά έκανες". Ήταν ένας τρόπος για να δείξουν τον ανδρισμό τους».
 
Όταν ερχόταν η ώρα της «κοινωνικής πολιτικής», οι διανομές φαγητού γίνονταν στη Νεμέα και στην ευρύτερη περιοχή με δωρεές και όχι με μέρος των βουλευτικών αποζημιώσεων, όπως διατεινόταν ο Ν. Μιχαλολιάκος.
 
«Ο πιο φτωχός μάζευε από τη γειτονιά λάδια και μακαρόνια και μετά τα μοιράζαμε στο όνομα της Χρυσής Αυγής. Τα χρήματα του κόμματος δεν πήγαιναν στα συσσίτια. Και το νοίκι των γραφείων πληρωνόταν από μέλη», λέει στα «Νέα» ο Π. Μανάβης.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στάθης Μπούκουρας βρέθηκε τη Δευτέρα ενώπιον του ανακριτή. Δήλωσε πως θέτει εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης, και κατονόμασε τον Μανάβη ως τον μάρτυρα που έχει καταθέσει επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον του, χαρακτηρίζοντας τον ως «ψευδομάρτυρα».
 
Πηγή: tanea.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παράθυρα αεροπλάνου
Επιβάτης που ταξίδευε για πρώτη φορά άνοιξε την πόρτα εξόδου κινδύνου αναζητώντας την τουαλέτα
Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την ενεργοποίηση της τσουλήθρας εκκένωσης, ξαφνιάζοντας όλους τους επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένων των αεροσυνοδών
Επιβάτης που ταξίδευε για πρώτη φορά άνοιξε την πόρτα εξόδου κινδύνου αναζητώντας την τουαλέτα
νταντά
Δημογραφικό: Tρίτεκνοι θα εντάσσονται στους πολύτεκνους – Τι προνόμια έχουν
Με τον νόμο του 1979, πολύτεκνες θεωρούνταν πλέον οι οικογένειες που είχαν τέσσερα παιδιά αντί για πέντε
Δημογραφικό: Tρίτεκνοι θα εντάσσονται στους πολύτεκνους – Τι προνόμια έχουν