Thumbnail
Απαγχονίστηκε πρώην διευθυντής της Deutsche Bank

Δύο θάνατοι τραπεζικών υπαλλήλων, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες, στο Λονδίνο πρωτεύουσα της Μ. Βρετανίας, αλλά και του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος.

Η πρώτη υπόθεση φαίνεται να έχει και μεγαλύτερη σημασία, καθώς αφορά τον πρώην διευθυντή της Deutche Bank Γουίλιαμ Μπρόκσμιτ, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του την περασμένη Κυριακή.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε το πτώμα του 58χρονου απαγχονισμένου άνδρα, σε οικία στο κεντρικό Λονδίνο την Κυριακή λίγο μετά την ενημέρωση, την ίδια ημέρα, από πλευράς της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank για το θάνατό 58χρονου πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της στη βρετανική πρωτεύουσα.

Πρόκειται για τον Γουίλιαμ Μπρόκσμιτ, ο οποίος είχε εκτελέσει χρέη διευθυντή και διατηρούσε πολύ στενούς δεσμούς με τον δεύτερο τη τάξει γενικό διευθυντή της τράπεζας Άνσου Τζέιν.

Σύμφωνα με την τράπεζα, ο Μπρόκσμιτ πέθανε στην οικία του την Κυριακή, ωστόσο στην ανακοίνωσή της δεν αναφέρονταν αίτια θανάτου. Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου κλήθηκε στο νότιο Κένσιγκτον, μετά από πληροφορίες για άνδρα ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος.

Ο άνδρας ήταν ήδη νεκρός όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο, με την αστυνομία να κάνει λόγο για «μη ύποπτο θάνατο», απορρίπτοντας δηλαδή, με βάση τα πρώτα στοιχεία, την πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο απαγχονισμένος άνδρας είναι ο Μπρόκσμιτ.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά την σημερινή μοιραία πτώση για έναν άνδρα που έπεσε από το κεντρικό κτήριο της επενδυτικής τράπεζας JP Morgan στην Canary Wharf στο Λονδίνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Εκπρόσωπος των αρχών ανακοίνωσε ότι έλαβαν κλήση στις 10:02 ώρα Ελλάδας κι ότι ενημερώθηκαν πως ένας άνδρας - αγνώστων λοιπών στοιχείων - είναι νεκρός, καθώς έπεσε στην ταράτσα ένατου ορόφου.

Όπως είπε ο ίδιος, οι αρχές μάλλον γνωρίζουν την ταυτότητα του θύματος, ηλικίας περίπου 30 ετών, αλλά περιμένουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναγνώρισης.

“Δεν έχουν γίνει συλλήψεις και η αστυνομία θεωρεί ότι δεν εγείρονται υποψίες για εγκληματική ενέργεια, όμως είναι ακόμη πολύ νωρίς”, αναφέρει η ανακοίνωση των Αρχών.

Εκπρόσωπος της JP Morgan είπε ότι η διοίκηση διεξάγει έρευνα. “Πρόκειται για ένα θλιβερό γεγονός”, ανέφερε.

Εργαζόμενοι που δούλευαν την ώρα του συμβάντος σε παρακείμενο κτήριο έγραψαν στο twitter για το σοκ που έζησαν αντικρίζοντας από τα παράθυρά τους το πτώμα του άνδρα.

Ένας εξ αυτών έγραψε: “Δεν είναι ωραίο θέαμα. Το πτώμα κείτεται στη στέγη του ένατου ορόφου".

Ένας άλλος έγραψε: “Ακόμα κανείς δεν έχει πλησιάσει το πτώμα. Πολύ περίεργο”.

Από την πρώτη στιγμή, οι Αρχές απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το κτήριο όπου από το 2012 στεγάζεται το επενδητικό τμήμα της τράπεζας για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

altsxaimer-ilikiomenos.jpg
Αλτσχάιμερ: Αυτά είναι 3 συμπτώματα που δείχνουν εγκεφαλική νόσο και εμφανίζονται νωρίτερα από το αναμενόμενο
Τι να κάνετε αν ανησυχείτε για την υγεία του εγκεφάλου σας– Τι αποκαλύπτει νευροψυχολόγος
Αλτσχάιμερ: Αυτά είναι 3 συμπτώματα που δείχνουν εγκεφαλική νόσο και εμφανίζονται νωρίτερα από το αναμενόμενο
zetta_makri
Ζέττα Μακρή: Οι 3 ειδικότητες εκπαιδευτικών για τα παιδιά που φοιτούν σε απομακρυσμένες περιοχές
«Μόνιμοι εκπαιδευτικοί στο ψηφιακό φροντιστήριο και μόνο εάν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός, θα υπάρχουν και αναπληρωτές».
Ζέττα Μακρή: Οι 3 ειδικότητες εκπαιδευτικών για τα παιδιά που φοιτούν σε απομακρυσμένες περιοχές