Thumbnail
Όταν το φασιστικό παραλήρημα εμφανίζεται, τότε όλα τα υπόλοιπα πάνε στην άκρη

Όταν το φασιστικό παραλήρημα εμφανίζεται, τότε όλα τα υπόλοιπα πάνε στην άκρη. Αυτή τη φορά, βέβαια, το γέλιο που προκάλεσαν οι αναρτήσεις από εθνικιστικές – φασιστικές ιστοσελίδες για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ήταν άφθονο…

Η ιστορία έχει ως εξής: Στον διαγωνισμό καρφωμάτων του NBDL, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο κάλεσε στο παρκέ τον Γιάννη, προκειμένου να κάνει μια προσπάθεια με άλμα πάνω από τον αδερφό του. Είναι κάτι, άλλωστε, που συνηθίζουν να κάνουν οι τολμηροί και αποφασισμένοι, αν θέλετε, μπασκετμπολίστες.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, λοιπόν, φορούσε μια μπλούζα η οποίο έγραφε στο μέρος  της πλάτης: «Greek freak nation». «Greek freak»  είναι το παρατσούκλι του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο NBA. Ετσι τον βάφτισαν οι Αμερικανοί σχολιαστές, εννοώντας με τη λέξη freak το «φαινόμενο», μετά και τα κατορθώματα του νεαρού στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου. Με τη φράση, λοιπόν, «greek freak nation», που έγραφε η μπλούζα, ο Θανάσης έδειχνε τη συμπαράσταση στην ομάδα του αδερφού του.  Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του:

«Ήταν εξαιρετική η εμπειρία μου. Δεν ξέρω εάν αυτό το χρόνο ο διαγωνισμός καρφωμάτων του ΝΒΑ θα είναι τόσο τρελός όπως στην D-League. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον αδερφό του. Ήταν εδώ και η μητέρα μου, ο πατέρας μου, τα αδέρφια μου. Όλοι φώναζαν για την Greek Freak Nation! Το κάρφωμα το έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, οι περισσότεροι το γνωρίζουν. Είμαι ενθουσιασμένος για τη συμμετοχή του αδερφού μου στο διαγωνισμό δεξιοτήτων, θεωρώ θα κάνει σπουδαία πράγματα, φυσικά και θα πάω να τον δω».

Και κάπου εδώ μπαίνουν στο story οι φασίστες και τα «ξαδέλφια» τους. Δεκάδες ιστοσελίδες ακροδεξιού χαρακτήρα, πήραν τη φωτογραφία με τη φράση στην μπλούζα του Θανάση Αντετοκούνμπο και για μια ακόμη φορά έδωσαν ρεσιτάλ! Ένα ρεσιτάλ που προκαλεί από τη μια γέλιο, όπως γράψαμε και παραπάνω, από την άλλη και θλίψη για όσους κατάπιαν αμάσητη την απίθανη βλακεία που τους προσέφεραν οι συγκεκριμένες σελίδες.

«Μας αποκαλεί φρικτό έθνος», έγραφε το ένα site «Ο ρατσιστής Αντετοκούνμπο κατά των Ελλήνων», ούρλιαζε το άλλο, «Να του αφαιρεθεί αμέσως η υπηκοότητα», πρόσταζε ένα τρίτο…

STOP! Δεν θα σχολιάσουμε τίποτε περισσότερο. Δεν αξίζει, άλλωστε. Μια συμβουλή μόνο προς τους «γραφιάδες» των ιστοσελίδων: Το πολύ google translate κάνει κακό… Κι’ όπως λένε και στο χωριό μου, «Εγγλέζικα είναι…».

Πηγή: rebuke.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κώστας Καρυοτάκης
Η αυτοκτονία του θλιμμένου ποιητή, Κώστα Καρυωτάκη και το αναπάντητο «γιατί»
«Όλα τελείωσαν. Το σημείωμα να το, σύντομο, απλό, βαθύ, καθώς ταιριάζει, αδιαφορία, συγχώρηση γεμάτο», έγραφε ο Κώστας Καρυωτάκης. Ένα χρόνο πριν την...
Η αυτοκτονία του θλιμμένου ποιητή, Κώστα Καρυωτάκη και το αναπάντητο «γιατί»
σχολειο
Οργή των Γονέων για τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε διάφορους Δήμους
Αποφασίστηκε σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η υποχρεωτική συγχώνευση τμημάτων ακόμα και μεταξύ τάξεων, σε τμήματα των 25...
Οργή των Γονέων για τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε διάφορους Δήμους
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 1.jpg
Θητεία στελεχών εκπαίδευσης - Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 42 ν. 4823/2021
«Όσοι τοποθετούνται σε θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης διαγράφονται, μετά από την έκδοση της απόφασης τοποθέτησης, από τον αξιολογικό πίνακα επιλογής»
Θητεία στελεχών εκπαίδευσης - Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 42 ν. 4823/2021