Thumbnail
ΣΙΚΑΓΟ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ

ΣΙΚΑΓΟ

Ένα σκληρό πόκερ παίζουν οι εκπαιδευτικοί στο Σικάγο με την κυβέρνηση όπου οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να μποϊκοτάρουν από την περασμένη βδομάδα της μεταρρυθμίσεις στον χώρο της παιδείας. Οι δάσκαλοι απειλούνται με απόλυση από το σχολικό συμβούλιο και ανάκληση των αδειών τους αν δεν σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.

Οι καθηγητές ψήφισαν ομόφωνα να μποϋκοτάρουν τις δοκιμές της κυβέρνησης για ένα άλλο εκπαιδευτικό σύστημα, απαντώντας με αριθμό υπέρ 65% και με στήριξη από τους γονείς των σχολείων.

Σε δήλωσή της Ένωσης Εκπαιδευτικών Σικάγου ( CTU ), δήλωσε: Πρέπει θαρραλέα οι εκπαιδευτικοί να αντιμετωπίσουν τις πειθαρχικές ποινές που θα έρθουν, ταυτόχρονα το CTU ορκίστηκε ότι θα υπερασπίσουν τις αποφάσεις των συλλογικών διαδικασιών τους.
Είναι μια εκστρατεία που εξαπλώνεται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πέρυσι στο Σιάτλ το Garfield High School το μποϊκοτάζ είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή των μεταρρυθμίσεων.
Ο εκπρόσωπος της CTU,  Karen Lewis έχει επισημάνει ότι η γένεση των τυποποιημένων τέστ προς τους μαθητές που πάει να περάσει είναι ένα εξ ολοκλήρου αναξιόπιστο σύστημα για την αξιολόγηση των μαθητών. Πόσο μάλλον και οι ιδιωτικοποιήσεις που προσπαθούν να περάσουν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.
 
ΤΟΥΡΚΙΑ
Απεργίες για τις ιδιωτικοποιήσεις.
Η τουρκική ένωση δασκάλων έχει ενωθεί με χιλιάδες άλλους φορείς σε μια ημέρα δράσης κατά της κυβέρνησης η οποία σχεδιάζει περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις στο σχολικό σύστημα και προσπαθεί να βλάψει τη δημοκρατία στην εκπαίδευση. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να «δώρο» στους ιδιώτες επιχειρηματίες, τις δημόσιες υπηρεσίες που έχει σκοπό να τους τις πουλήσει.
Σε δήλωσή του , ο Egitim Sen λέει ότι βλέπει μια διαδικασία συνεχιζόμενης ιδιωτικοποίησης και αυτό πηγαίνει προς μια επικίνδυνη πορεία καθώς δεν θα έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση όλα τα παιδιά και με αυτόν τρόπο καταπατάται το δικαίωμα στην μάθηση.
Ο νέος νόμος έχει άλλο ένα χαρακτηριστικό το οποίο διεισδύει στης υποθέσεις της διοίκησης. Συγκεκριμένα, οι διευθυντές δεν θα εκλέγονται από τις σχολικές τους κοινότητες αλλά από εξωτερικούς φορείς όπου και θα εξαρτώνται οικονομικά τα ιδρύματά τους. Εκείνοι θα μπορούν να απολύσουν ανά πάσα στιγμή το εκπαιδευτικό προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες τους και όχι σύμφωνα με τις ανάγκες των σχολικών ιδρυμάτων. 
Ο Egitim Sen κάνει έκκληση για αλληλεγγύη στους δασκάλους σε όλο τον κόσμο. 
 
ΚΡΟΑΤΙΑ 
Οι εκπαιδευτικοί στην Κροατία αποφάσισαν να κάνουν στάση εργασίας για 2 ώρες καθώς θέλανε να δείξουν την αλληλεγγύη τους σε 250.000 εργαζόμενους κλωστοϋφαντουργίας οι οποίοι είτε βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και είτε έχουν να πληρωθούν εδώ και 6 μήνες. Την ίδια μέρα έκλεισαν  όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αλλά και το δίκτυο μέσων μεταφορών.
Τα συνδικάτα απειλούν την κλιμάκωση της δράσης, εάν η κυβέρνηση προχωρήσει και υλοποιεί το νέο εργατικό δίκαιο. Η απάντηση της κυβέρνησης παραμένει στους ίδιους τόνους αδιαλλαξίας οπότε μπορούμε να συμπεράνουμε την συνέχεια των κινητοποιήσεων.
 
Επιμέλεια: Νικαλαϊδου Κατερίνα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Απόκοσμο σκηνικό του καιρού
Κακοκαιρία: Σκηνικό Αποκάλυψης στους Αγίους Θεοδώρους – «Καταρράκτης» από σύννεφα στη θάλασσα
Απόκοσμο σκηνικό στους Αγίους Θεοδώρους – «Καταρράκτης» εμφανίστηκε στη θάλασσα
Κακοκαιρία: Σκηνικό Αποκάλυψης στους Αγίους Θεοδώρους – «Καταρράκτης» από σύννεφα στη θάλασσα
εκαβ
Τραγωδία στην Πάρο: Θανατηφόρο τροχαίο με σύγκρουση οχημάτων και νεκρούς δύο άνδρες
Οι συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος και τα ακριβή αίτια διερευνώνται αρμοδίως από την Τροχαία
Τραγωδία στην Πάρο: Θανατηφόρο τροχαίο με σύγκρουση οχημάτων και νεκρούς δύο άνδρες