Thumbnail
«Η ιδεολογία του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή είναι ο Εθνικοσοσιαλισμός».

Μετά την κατάθεσή του στις ανακρίτριες, το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής σπάει τη σιωπή του και καταγγέλλει παρακολουθήσεις και εκβιασμούς. Η κατάθεση του πρώην μέλους προκάλεσε πανικό στην οργάνωση, η οποία απάντησε με τρεις ανακοινώσεις και με παρέμβαση του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου.
 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το «Έθνος» ο Ηλίας Σταύρου, «στα 9 χρόνια που ήταν στην οργάνωση, έζησε και είδε πολλά, τα οποία κατέθεσε ενόρκως και επωνύμως στις ανακριτικές αρχές. Σε αυτές παρέδωσε επίσης το κινητό του τηλέφωνο όπως και φωτογραφίες και βίντεο από «δράσεις» της Χρυσής Αυγής. Στην κατάθεση που έδωσε αναφέρεται σε ένα πρόσωπο «το οποίο η επαγγελματική του ιδιότητα του επιβάλλει να αναφέρει στο εργασιακό του περιβάλλον  κάθε καταγγελία που δέχεται για τέλεση αξιόποινων πράξεων». Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους» πρόκειται για αστυνομικό που υπηρετεί στα ΜΑΤ στην Αθήνα, ο οποίος φέρεται να έγινε αποδέκτης καταγγελιών από τον Στάυρου για απειλές που δεχόταν αλλά τον αποθάρρυνε να στραφεί στις αρχές.

Ο ίδιος, ωστόσο, τους τελευταίους μήνες αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή καθώς δεν συμφωνούσε, όπως προκύπτει από την κατάθεσή του που αποτελεί πλέον μέρος της ογκώδους δικογραφίας.

Τα κυριότερα αποσπάσματα όπως τα δημοσιεύει το in.gr

«Ήμουν μέλος από το 2005 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013. Μετείχα ως υποψήφιος στις Εθνικές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου του 2012. Η ιδεολογία του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή είναι ο Εθνικοσοσιαλισμός. Στη ΧΑ μπήκα με πλήρη συνείδηση τις ξεκάθαρα εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας της, της οποίας θερμός θιασώτης ήμουν και εγώ.

» Η Χρυσή Αυγή αγωνίζεται για την επικράτηση των ιδεών και αρχών του Εθνικοσοσιαλισμού και συνακόλουθα για τη δημιουργία ενός Εθνικοσοσιαλιστικού Κράτους με σημείο αναφοράς τη μεσοπολεμική Γερμανία.

» Τελικός σκοπός είναι η δημιουργία ενός μονοκομματικού καθεστώτος στο οποίο κράτος και κόμμα θα ταυτίζονται και το πρώτο θα τελεί υπό τις εντολές του δεύτερου. Η επικράτηση του καθεστώτος αυτού θα γινόταν με την εξάπλωση και τη διάδοση των ιδεών του κόμματος στην κοινωνία και με την κατά το μέτρο του δυνατού διείσδυση σε κρατικούς θεσμούς, δηλαδή στην αστυνομία και τον στρατό.»
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φιλαληθης
Θλίψη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τον θάνατο του πρώην αντιπρύτανη Αναστάσιου Φιλαλήθη
Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης τιμά τη σημαντική προσφορά του στο Ίδρυμα, το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια και θέρμη από τη θέση τόσο του...
Θλίψη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τον θάνατο του πρώην αντιπρύτανη Αναστάσιου Φιλαλήθη