Thumbnail
Με προπηλακισμούς εναντίον κατοίκων, οπαδοί ματαίωσαν τη δημόσια συζήτηση

Με προπηλακισμούς εναντίον κατοίκων, οπαδοί ματαίωσαν τη δημόσια συζήτηση για το Ρυθμιστικό Σχέδιο και το γήπεδο της ΑΕΚ. «Μαύρες μέρες για τη δημοκρατία», λέει στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας-

Ακόμη μία αναβολή πήρε η χθεσινή συζήτηση για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας και την προστασία του Άλσους Φιλαδέλφειας, στην οποία είχαν καλέσει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος, και ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης.

Γύρω στις 7.00, οι οπαδοί που ήταν συγκεντρωμένοι έξω στο πεζοδρόμιο, μπήκαν στον χώρο, κατέλαβαν το ένα τρίτο της κερκίδας και μέρος του προαυλίου και άρχισαν να προπηλακίζουν κατοίκους, να φωνάζουν συνθήματα και να παρεμποδίζουν την έναρξη της εκδήλωσης, μπερδεύοντας μια δημόσια συζήτηση με ποδοσφαιρικό αγώνα.

Τελικά, αποφασίστηκε η αναβολή της συζήτησης, υπό τον φόβο επεισοδίων και επειδή ήταν αδύνατο να γίνει διάλογος υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες. Άλλωστε, η εξαιρετικά… διακριτική παρουσία της αστυνομίας δεν μπορούσε να διασφαλίσει την αναίμακτη διεξαγωγή της συζήτησης.

Είναι η τέταρτη φορά σε έναν μήνα που ματαιώνεται προγραμματισμένη συζήτηση για το Ρυθμιστικό, αλλά η πρώτη φορά που ματαιώνεται συζήτηση στην οποία καλούν εκλεγμένες δημοτικές αρχές.

Βασιλόπουλος: «Οι μέρες θυμίζουν χούντα»

Κληθείς να σχολιάσει τα χθεσινά γεγονότα ο κ. Βασιλόπουλος, δήλωσε στην «Εφ.Συν.»: «Ζούμε μαύρες μέρες για τη δημοκρατία στην πόλη μας. Θυμίζουν τις πιο σκοτεινές εποχές μετά τον εμφύλιο. Να μην μπορεί να οργανωθεί μια συζήτηση χωρίς ισχυρή αστυνομική παρουσία. Έχει τεράστια ευθύνη η Αστυνομία, με την οποία υπήρχε συνεννόηση να υπάρχει μια κλούβα στο σημείο.

»Τη στιγμή που κατευθυνόμουν προς τα εκεί, μου είπε η αστυνομική διευθύντρια ότι δεν μπορώ να πλησιάσω στο σημείο. Ενώ κατευθυνόμουν προς το σπίτι μου, έβλεπα μηχανές και αυτοκίνητα να πλησιάζουν προς τα εκεί.

»Οι μέρες θυμίζουν χούντα. Κινδυνεύει το Άλσος και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση. Αυτό πρέπει να τελειώσει και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και η πλευρά της ΑΕΚ και η Αστυνομία και να πάρει θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το ιδιότυπο φασιστικό καθεστώς που δεν επιτρέπει τη συνάθροιση και τη συζήτηση στην πόλη μας, το οποίο δεν είναι τυχαίο ότι έσπευσε να το επικροτήσει η Χρυσή Αυγή».

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια