Thumbnail
ΕΡΤ

Μια ειλικρινής πολιτική εξομολόγηση γιατί η φωνή των απλών πολιτών μετράει στην ιστορία.

Εμείς ψηφίσαμε Συριζα. Όχι γιατί μας συνεπήρε το μένος αυτού του είδους του αριστερισμού, όχι γιατί πιστέψαμε ότι θα φέρει τον σοσιαλισμό και τον πολυπόθητο αληθινό κομμουνισμό στη χώρα, όχι γιατί είχαμε εμπιστοσύνη στα περισσότερα από τα στελέχη, ασταθής φιγούρες αστικού κι όχι εργατικού πολιτικού προσανατολισμού με αριστερίζοντα λόγο, αλλά γιατί βλέπαμε το χάος να σκεπάζει γύρω μας τα πάντα, βλέπαμε που οδηγούσαν οι προηγούμενοι σαμαροβενιζέλοι και τα δεκανίκια τους τα πράγματα: Μια ολόκληρη κυρίαρχη χώρα ξεπουλιόταν για ένα παρά, οι πολίτες άχρηστα υλικά από κατεδάφιση, κοινωνική πρόνοια μηδέν, υγεία μηδέν, παιδεία μηδέν. Με τα τεράστια δάνεια που αυθαίρετα μας φόρτωσαν στο σβέρκο (γύρω στα 300 δις euro) χρηματοδοτούσαν ξανά και ξανά τις τράπεζες, έπαιρναν καινούργια για να πληρώνουν τις δόσεις που έληγαν, μισθοί και συντάξεις είχαν πάρει την κατιούσα, οι φόροι τον ανήφορο και να πληρώνουν οι εργαζόμενοι χαχόλοι συνέχεια. Η ανεργία μας πρώτη στην Ευρώπη.  Φρένο δεν υπήρχε, οι μεγαλοκαρχαρίες ροκάνιζαν καλά, θαλασσοδάνεια http://www.euro2day.gr

 εκατοντάδων εκατομμυρίων σε δικά υμέτερα λαμόγια (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κλπ). Οι έχοντες στο απυρόβλητο, οι λίστες στα συρτάρια. Την ίδια στιγμή που όλοι αυτοί ξεκοκάλιζαν την όρνιθα δανειζόμενοι εξ΄ ονόματος μας και πίνοντας στην υγεία των κορόιδων, εμείς -τα κορόιδα γνωστά υποζύγια- τραβούσαμε ασθμαίνοντας το κάρο στην ανηφόρα, μετρούσαμε το πενιχρό μηνιάτικο, όσοι το είχαμε οι άλλοι έπεφταν από τα μπαλκόνια τους, για να πάρουμε λίγο γάλα, λίγες φακές, κανένα μακαρόνι, να πληρώσουμε δόσεις δανείων, δόσεις φόρων, ΔΕΗ, χαράτσια, φόρους αλληλεγγύης, θέρμανση -ρούχα τα είχαμε ξεχάσει τα μακραίναμε και τα κονταίναμε για τα παιδιά και προσπαθούσαμε να δώσουμε κι ότι δεν μας έκανε πια σε κανέναν πιο ξυπόλητο από μας.

Εμείς ψηφίσαμε Σύριζα. Για τα παραπάνω αλλά και γιατί ακούσαμε το ρημαδοπρόγραμμα της Θεσσαλονίκης αλλά και γιατί ο Τσίπρας ορκιζότανε στο όνομα της αριστεράς, στην αξιοπρέπεια, στην ελευθερία του λόγου στην αποκατάσταση βαριών αδικιών και επαναπρόσληψη απολυμένων, στην δίκαιη μοιρασιά των φορολογικών βαρών, στην σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, στην αλλαγή που θα επερχόταν και στην Ευρώπη από τον άνεμο αντίστασης και αξιοπρέπειας που θα φυσούσε στην Ελλάδα.

Είναι αλήθεια ότι στην αρχή τουλάχιστον, μια τέτοια αύρα μας χτύπησε λιγάκι στα κουρασμένα πρόσωπα. Δακρύσαμε για την κατάθεση του στεφάνου στην Καισαριανή από τον νέο πρωθυπουργό, νοιώσαμε περήφανοι και νοιώθουμε ακόμα για το ήθος της νέας προέδρου της βουλής και για την συνταγματική, νόμιμη πια λειτουργία της, σκίρτησε η καρδιά μας από χαρά για την ανακοίνωση της  δικαίωσης του αγώνα των καθαριστριών,  για το επικείμενο άνοιγμα της ΕΡΤ.

Απλοί πολίτες χωρίς συμφέροντα εκεί  είμαστε, αλλά το φασιστικό μαύρο έπεσε εκείνη την 11η Ιουνίου σαν βαριά πέτρα στην ζωή μας ήταν σαν το χέρι του άθλιου υπουργού υπηρέτη της DIGEA να μας έκλεισε από εκείνη τη στιγμή της ανακοίνωσης το στόμα και ν΄ αναπνέουμε δυο χρόνια με την μύτη. Για όσους έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας για όσους νοιώθουν υπεύθυνοι πολίτες κι όχι άβουλα έρμαια, ήταν ένα πολύ σοβαρό ζήτημα , μια πράξη που πουθενά στον κόσμο δεν έχει συμβεί μια πράξη που μας στερούσε την ανάσα ελευθερίας. Δώσαμε τον προσωπικό καις συλλογικό αγώνα ενάντια σε όλα αυτά με πείσμα και κόπο γιατί κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος λένε, μόνο εκείνος που δεν δόθηκε.

  Και μέσα σε αυτό το μαύρο άνθησε με πείσμα και θυσίες και απώλειες εργαζομένων το λουλούδι της Ερτόπεν που κράτησε ανοιχτή την ΕΡΤ και την φωνή των αυτοοργανωμένων εργαζόμενων, των φίλων, των απλών πολιτών σε όλη την Ελλάδα με τους περιφερειακούς σταθμούς που με μεγάλο αγώνα κι αντοχές κρατήθηκαν ανοιχτοί. Και φτάσαμε εκατό μέρες μετά την έναρξη της νέας διακυβέρνησης να μένουμε άναυδοι με τις κυβερνητικές κινήσεις κι επιλογές.

Από την μια πλευρά η διαπραγμάτευση με τους δανειστές όχι μόνο σκληρή δεν είναι όπως θα ΄πρεπε  αλλά κοντεύουμε – λίγο μένει να τους τα δώσουμε όλα σαν να χαμε ξανά το Σαμαρά και τα φιλαράκια του στην εξουσία.

Λίγο ήθος βρε! Λίγο τσαγανό! Κυρίαρχη χώρα είμαστε κι όχι ο Τάσος που χρωστάει στο Γιώργη.

Βγάλτε τα αποτελέσματα του επονείδιστου και επαχθούς χρέους στον έλεγχο και διατυμπανίστε τα. Οι ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας κρέμονται από αυτά, μην μας πουλάτε και σεις οι «αριστεροί» για τριάντα σκύβαλα σας δείξαμε εμπιστοσύνη μην την χαραμίζετε!! Κάντε αληθινή διαπραγμάτευση, σκληρή,  δυναμικά, να σας εκτιμήσει ο κόσμος, να σας σηκώσει ψηλά, να σηκώσει κι αυτός κεφάλι από την χαμερπή ζωή του, να δώσετε και το παράδειγμα στους άλλους λαούς όπως πρόσφατα λέγατε , το ξεχάσατε;

Από την άλλη, σφαλιάρα μεγάλη φάγαμε στο άκουσμα των ονομάτων για το νέο Δ.Σ της ΕΡΤ,  Τσακνής - Ταγματάρχης: Ο πάλαι ποτέ γελωτοποιός και πλακατζής του ΣΚΑΙ, μισητής και πολέμιος των εργαζομένων της ΕΡΤ  και «ο μη μου άπτου με λίγη πούδρα αριστεράς» μέλος του ΔΣ παρακαλώ της ΑΕΠΙ, κυνηγός των ταβερνιάρηδων ανά πάσης Ελλάδος, μήπως βάλουν κανένα τραγουδάκι να ακούσει ο κόσμος στην ταβέρνα χωρίς να πληρώσουν στον κ. Τσακνή, τον τεράστιο δημιουργό, πνευματικά δικαιώματα!!

Είναι σαν να ξανανοίγει το κλειστό μαντρί που το είχε ρημάξει ο λύκος και να βάζεις το λύκο για τσοπάνη!!

Μπράβο ευστοχία επιλογής κύριε Παππά!! Είναι τυχαίο ή κάτι δείχνει για εσάς και τις πολιτικές σας θέσεις και αντιλήψεις αυτή η επιλογή;

 Δεν ακούτε την κατακραυγή την βουή του κόσμου;

Από όσους  έκαναν αίτηση  καλύτερους δεν βρήκατε;   Προσωπικότητες των γραμμάτων; Άλλους καλλιτέχνες με αληθινή κοινωνική προσφορά; Ανθρώπους με ήθος, αγώνα κι αγωνία για τα κοινωνικοπολιτικά θέματα ;

Το καλύτερο από όλα γιατί δεν αφήσατε τους εργαζόμενους να αποφασίσουν με την ψήφο τους ποιους θέλουν ; Φοβάστε την δημοκρατία, την ψηφοφορία, τους εργαζόμενους και το ήθος τους, τους συνδικαλιστές που τους κράτησαν και όσο ενωμένους στον σκληρό αγώνα μέσα στα μαύρα αυτά δυο χρόνια.

Τι φοβάστε κύριε Παππά;

Και τι εικόνα αλγεινή είναι αυτή, τι εντύπωση στην κοινωνία η έλευση των δύο, προεκλεγμένων και εγκαθέτων- αυτά που κοροϊδεύατε τα λουστήκατε και μαζί σας και μείς που δεν φταίμε- στο μέγαρο Μαξίμου, συνακολουθούμενοι από οπλοφορούσα ζώσα  ντουλάπα: Λίγη τσίπα επιτέλους!!

http://www.iefimerida.gr

 Λίγη τσίπα λέει ο λαός :Και για τις δημοκρατικές διαδικασίες που παρακάμψατε και για την γελοία κυριολεκτικά εικόνα που παρουσιάζουν αυτοί οι δυο με το σωματοφύλακα τους και για την δημοκρατία που θα παρακάμψετε παρακάτω για να εδραιώσετε την  επαίσχυντη επιλογή σας!

Σκεφτείτε μόνο ότι ολόκληρη κυβέρνηση , υπουργοί, η πρόεδρος της βουλής κυκλοφορούν χωρίς σωματοφύλακες και τους χαίρεται ο κόσμος κι αυτοί οι δύο  με τον φόβο τους. Δεν σας προβληματίζει γιατί; Και μόνο αυτό θα έπρεπε να είναι αποτρεπτικό για κάθε σκέψη συνέχισης αυτής της επιλογής.

Ο δε Ταγματάρχης δεν φτάνει που επίχαιρε  το φασιστικό κλείσιμο της ΕΡΤ, με πρόσφατο άρθρο του σύμφωνα με δημοσίευμα αναμασά πάλι (ε όχι!) τα ίδια μένει αμετανόητος και ρίχνει στους απλούς εργαζόμενους-άκουσον- τα βάρη για το κλείσιμο της ΕΡΤ γιατί έκαναν λέει απεργίες!!!

Αποσύρετε τον αμέσως , ντροπή. Όλα τα σωματεία των εργαζομένων στην ΕΡΤ είναι αντίθετα με αυτή την επιλογή. Δεν σέβεστε τη γνώμη τους;

Απορούμε γιατί δεν τον είχε πάρει ο Σαμαρά για σύμβουλο, του ταίριαζε απόλυτα, αλλά ούτε αυτού δεν του ’κανε , από πού τον ξεθάψατε εσείς; Μας τα είπε όλα λοιπόν και πριν αρχίσει -να σκεφτούμε τι θα δούμε παρακάτω:

Στην παλιά ΕΡΤ 100 άτομα έπαιρναν όσα οι 2500 μικροαμοιβόμενοι εργαζόμενοι και παρίσταναν τους σπουδαίους συμβουλάτορες και υπεύθυνους του τίποτα, οι συμβάσεις με εξωτερικούς συνεργάτες {βλέπε Σπ. Παπαδόπουλος κλπ,) και οι αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες γυρισμάτων , οι ασύστολες και ανεξέλεγκτες σπατάλες από τους διευθυντές και τα εγκάθετα μεγαλοστελέχη στοίχιζαν τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ.

Όλα αυτά δεν τον πείραξαν τον Κ. Ταγματάρχη; Οι απεργίες τον πείραξαν; Ντροπή και αίσχος και για το μήνυμα που δίνει στην κοινωνία:

Μην κάνετε απεργίες γιατί θα σας απολύσουν, εσείς θα φταίτε για το κλείσιμο της επιχείρησης που κατέστρεψαν τα μεγαλοστελέχη και οι μεγαλοδιευθυντάδες, οι εργαζόμενοι των 1000, των 600, των 400 ευρώ, που το μηνιάτικο σας στοιχίζει όσο μια γραβάτα τους ή λιγότερο.       Η χούντα σε αυτά τα θέματα τι περισσότερο από αυτό που ετοιμάζεστε να κάνετε έκανε, αναρωτιέται η κοινωνία και η νοοτροπία των ακραίων φιλελεύθερων σε τι διαφέρει από του εν λόγω κυρίου σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του;

http://www.asyntaxtostypos.org

Τώρα αμέσως να τους αποσύρετε  και αυτούς κι αυτή την αντιδημοκρατική έπαρση που διακατέχει το πνεύμα σας αυτό τον καιρό πριν να είναι πολύ αργά για όλους σας και μας.

Εμείς διεκδικούμε  μια ανθρώπινη αξιοπρεπή ζωή, με σεβασμό στους κόπους των ανθρώπων και στην ελευθερία του λόγου και της συνείδησης. Φτιάξτε μια ΕΡΤ με ανθρώπους που μπορούν και θέλουν να αγωνιστούν γι΄ αυτά, τα υλικά τά έχετε από όσους έδωσαν το αγώνα τον καλό δυο χρόνια κι όχι μόνον για να βρίσκεστε  κι εσείς σε αυτή τη θέση  κ. Παππά για να νομοθετείτει δίκαια κι όχι να αυθαιρετείτε. Σεβαστείτε τους ανθρώπους και τους αγώνες τους.

«Θε μου βοήθα μας παντοτινά να μην έχουμε (τέτοιους) αρχηγούς ξανά…. Να περνάμε ελεύθερα την πόρτα» -Οι αρχηγοί έρχονται και παρέρχονται αλλά πόσο κακό και πόσο πόνο αφήνουν στο πέρασμα τους…

 Ψηφίσαμε Σύριζα και το τραγούδι που ακλουθεί αφιερωμένο στις επιλογές σας.  

Από την εθελοντική κίνηση πολιτών «αξιοπρεπής ζωή για όλους»

Αξιοπρεπής ζωή

axi-zo.blogspot.com/
 

Άλλες πηγές:

http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2015/05/213.html

http://zoornalistas.blogspot.gr/2015/05/blog-post_626.html

http://fimotro.blogspot.gr/2015/05/blog-post_202.html

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2024: Το ΦΕΚ για 82 μόνιμους διορισμούς στο Δημόσιο
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής αρχίζει τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 και ώρα 08:00 και λήγει τη Δευτέρα...
ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2024: Το ΦΕΚ για 82 μόνιμους διορισμούς στο Δημόσιο
foto_education_pencils_molyvia.jpg
Εκπαιδευτικοί – ΕΕΠ-ΕΒΠ με 67% αναπηρία: Να υπολογίζεται ως  χρόνος απόσπασης ο χρόνος υπηρέτησης της οργανικής
Κείμενο από τον αιρετό Δυτικής Ελλάδας Σεραφείμ ( Μάκη ) Λάππα για να επεκταθεί το δικαίωμα να υπολογίζεται ως  χρόνος απόσπασης υπηρέτησης της...
Εκπαιδευτικοί – ΕΕΠ-ΕΒΠ με 67% αναπηρία: Να υπολογίζεται ως  χρόνος απόσπασης ο χρόνος υπηρέτησης της οργανικής