Thumbnail
Μειώσεις 5,2%

Ρήτρα μείωσης 5,2% στις συντάξεις 11 επικουρικών ταμείων που εντάσσονται υποχρεωτικά στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) την 1η Σεπτεμβρίου κρύβει ο νόμος του νέου Μνημονίου (ν. 4336/15). Ταυτόχρονα όμως έρχονται αλλαγές και στις εισφορές των ασφαλισμένων καθώς θα καταβάλουν ενιαίο ποσοστό 3% (σ.σ.: που ισχύει για τα περισσότερα από τα 11 Ταμεία), με τη διαφορά όμως ότι η εισφορά θα υπολογίζεται επί του συνόλου των αποδοχών τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτά της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", ανάμεσα στα 11 εντασσόμενα Ταμεία που περνούν στο ΕΤΕΑ από την 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Παύλος Χαϊκάλης, είναι τα επικουρικά των Σωμάτων Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ), των Αρτοποιών (ΤΕΑΑ), των Ναυτικών (ΝΑΤ-ΚΕΑΑΝ), των πρατηριούχων, καθώς και άλλοι μικρότεροι φορείς.

Θα ακολουθήσει μετά την ένταξη εγκύκλιος του ΕΤΕΑ καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι των 11 επικουρικών ταμείων θα διέπονται από τη νομοθεσία του και όχι από τη νομοθεσία των φορέων τους. Η νομοθεσία που εφαρμόζει το ΕΤΕΑ είναι αυτή του νόμου 4052/12 και προβλέπει ότι οι καταβαλλόμενες συντάξεις τόσο για τα Ταμεία που ήδη έχουν ενταχθεί όσο και για τα Ταμεία που θα ενταχθούν στο μέλλον αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο με βάση τη λεγόμενη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, δηλαδή οι καταβαλλόμενες (παλιές και νέες) συντάξεις θα μειώνονται με απόφαση του ΕΤΕΑ για να διασφαλιστεί η μείωση του ελλείμματός του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα