Thumbnail
Τραγικό

Σε 30 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε από γαλλικό δικαστήριο ένας άνδρας, ο οποίος το 2011 έκλεισε τον γιο του ηλικίας 3,5 ετών σε πλυντήριο ρούχων, το οποίο έθεσε σε λειτουργία.

Ο Κριστόφ Σαμπενουά κατηγορούνταν για τον «διακεκριμένο φόνο» του γιου του Μπαστιέν στις 25 Νοεμβρίου 2011 με έναν «ιδιαίτερα απεχθή τρόπο»: κλείνοντας το παιδί στο πλυντήριο το οποίο είχε θέσει στο πρόγραμμα του στεγνώματος.

Και αυτό επειδή το παιδί, το οποίο ο πατέρας του δεν ανεχόταν και το έκλεινε συχνά σε μια ντουλάπα απειλώντας ότι θα το «κρέμαγε από το παράθυρο», δεν ήταν φρόνιμο εκείνη την ημέρα στο σχολείο.

Η πρώην σύζυγός του Σαρλέν Κοτ κρίθηκε ένοχη για «συνέργεια και βιαιοπραγίες» και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη.

Ο 37χρονος άνδρας, που πάσχει από καλοήθη όγκο στον εγκέφαλο, προέταξε πολλά σενάρια κατά τη διάρκεια των καταθέσεών του. Στην αρχή είχε πει ότι ο γιος του έπεσε από τις σκάλες, κατόπιν κατηγόρησε τη σύντροφό του ότι έβαλε το παιδί στο πλυντήριο των ρούχων, προτού παραδεχθεί ότι είναι «πιθανόν» εκείνος να το έκανε υποστηρίζοντας ότι ευθυνόταν η «υπερβολική δόση» φαρμάκων που είχε καταναλώσει.

Η μεγαλύτερη ωστόσο αδελφή του παιδιού, ηλικίας 5 ετών, διέψευσε τους ισχυρισμούς του: «ο μπαμπάς έβαλε τον Μπαστιέν στο πλυντήριο διότι έκανε βλακείες στο σχολείο» είπε το κοριτσάκι στον γιατρό που ήρθε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, μια εκδοχή που υποστήριζε καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών.

ΤΟ ΦΡΙΧΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Ο λόγος που τιμώρησε με θάνατο τον γιο του, Μπαστιέν, είναι επειδή πέταξε στην τουαλέτα τη ζωγραφιά ενός συμμαθητή του!
Η μητέρα του, Σαρλέν, τον έβγαλε από το πλυντήριο και τον πήρε αγκαλιά. «Ήταν σαν διαλυμένη κούκλα. Αισθάνθηκα τον τελευταίο χτύπο της καρδιάς του. Δεν κατάλαβα ότι είχε πεθάνει».
Ακολούθως, πήρε το άψυχο σώμα του γιου της αγκαλιά και έτρεξε στη γειτόνισσά της, στην οποία είπε ψέματα πως ο μικρός έπεσε από τη σκάλα.
Την αλήθεια ομολόγησε η πεντάχρονη αδερφή του, όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Le Parisien», την οποία ο πατέρας προσπάθησε να χτυπήσει όταν ξεκίνησε να τα λέει αλλά την προστάτεψε ο άνδρας της γειτόνισσας.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η πεντάχρονη είπε πως ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο άσπλαχνος πατέρας έβαζε τον αδερφό της στο πλυντήριο.
Οι γείτονες θυμούνται ότι ο 33χρονος άνδρας αντιμετώπιζε τον Μπαστιέν ως ανεπιθύμητο παιδί από όταν ήταν βρέφος, χωρίς να διστάζει λ.χ. να τον αφήνει μόνο του στο περβάζι του παραθύρου.
Όπως διαβάζετε το συγκεκριμένο γεγονός είναι στα αλήθεια «ανατριχιαστικό». Σε σοκάρει και σε παγώνει.
Ωστόσο κάποιοι δεν σοκαρίστηκαν και αναφερόμαστε στη γειτονιά και στην οικογένεια των γονιών του παιδιού.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες της γειτόνισσας, της μητρικής γιαγιάς και της μητρικής θείας:
Ο πατέρας 33 ετών ήταν αλκοολικός και όταν έμαθε ότι η γυναίκα του ήταν έγκυος στο συγκεκριμένο παιδί απάντησε «ότι δεν θέλω παιδί και δεν πιστεύω ότι η γυναίκα μου είναι έγκυος». Αφού γεννήθηκε το παιδί αναφερόταν σε αυτό με το χαρακτηρισμό «ο μπελάς» και από μωράκι χρησιμοποιούσε ακραίες μεθόδους διαπαιδαγώγησης όπως όταν έκανε κάποια σκανταλιά ή έκλαιγε το έβαζε γυμνό και μόνο του στο περβάζι του παραθύρου με αποτέλεσμα πολλές φορές να κινδυνεύσει να πέσει. Επίσης μια άλλη φορά το κλείδωσε για δυο ώρες στην ντουλάπα προκειμένου να ησυχάσει. Αυτά τα αναφέρει η γειτόνισσα
Η μητέρα ήταν μεν στοργική αλλά ο πατέρας την κακοποιούσε συχνά με αποτέλεσμα να έχει εμφανή σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο (οι μαρτυρίες αναφέρουν ένα χαρακτηριστικό σημάδι από γαλλικό κλειδί). Η μητέρα πάντα έβρισκε δικαιολογίες για να υπερασπιστεί ή να καλύψει την βιαιότητα του συζύγου της. Πολλές φορές τη μητέρα κακοποιούσε και ο κολλητός φίλος του πατέρα (δεν διευκρινίζεται με ποιο τρόπο). Αυτά αναφέρει η μητρική γιαγιά και μητρική θεία του παιδιού

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

doe
Για τη συνάντηση του ΔΣ της  ΔΟΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας
Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων - Κινήσεων - Συσπειρώσεων Τάσου Γκαραγκάνη  και Βιολέττας Πατέλη για τη συνάντηση του ΔΣ της  ΔΟΕ με την...
Για τη συνάντηση του ΔΣ της  ΔΟΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας
texniti noimisini
Νέοι εκπαιδευτικοί: Πανελλήνια Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση Τεχνητής Νοημοσύνης
Σαρώνει στους νέους εκπαιδευτικούς το 1ο Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό εκπαιδευτικών στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Χιλιάδες οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος νέων...
Νέοι εκπαιδευτικοί: Πανελλήνια Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση Τεχνητής Νοημοσύνης
viasmos.jpg
Ασέλγεια σε 12χρονη αθλήτρια: Ποινή κάθειρξης 13 ετών στον προπονητή ιστιοπλοΐας
«Στο δικό του μυαλό ίσως να πίστευε ό,τι και να γίνει θα καλυφθεί με το γάμο… Μου δίνει την εντύπωση ότι έμμεσα επιβεβαιώνεται ο βιασμός»
Ασέλγεια σε 12χρονη αθλήτρια: Ποινή κάθειρξης 13 ετών στον προπονητή ιστιοπλοΐας