Thumbnail
Τα μέτρα φέρνουν αλλαγές

Δεν έχουν τέλος οι περικοπές για τους συνταξιούχους. Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr Εννιά μνημονιακά μέτρα έρχονται αμέσως μετά τις εκλογές και άσχετα από το ποια κόμματα θα είναι στην κυβέρνηση έρχονται μειώσεις στα ποσά για δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους αλλάζοντας ριζικά το τοπίο στις συντάξεις.

Τα μέτρα φέρνουν αλλαγές τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις και μάλιστα άμεσα, μέσα στον επόμενο μήνα. Η διαφορά στα ποσά των συντάξεων θα είναι τουλάχιστον 5,2% για όλους και έρχονται ακόμη μεγαλύτερες περικοπές τους επόμενους μήνες με την αλλαγή στον υπολογισμό των συντάξεων.

-Η πρώτη μεγάλη μείωση έρχεται με την αύξηση των κρατήσεων υπέρ υγείας στο 6% σε κύριες και επικουρικές.

-Αμέσως μετά έρχεται η σταδιακή μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ που αναμένεται να επηρεάσει τουλάχιστον 80.000 άτομα που θα χάσουν το βοήθημα.

-Τρίτη μεγάλη αλλαγή θα είναι η μείωση της επικουρικής σύνταξης για ελεύθερους επαγγελματίες, δημοσιογράφους, γιατρούς, μηχανικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς στρατιωτικούς κλπ. Η μείωση θα είναι στο 5,2% ανάλογη με αυτή που ήδη έγινε στους δικαιούχους επικουρικής μέσω ΕΤΕΑ, καθώς πλέον εντάσσονται και αυτοί στο ενιαίο ταμείο.

-Ταυτόχρονα αυξάνεται η ποινή για όσους βγαίνουν σε σύνταξη νωρίτερα και έτσι θα υπάρξει νέα μείωση των ποσών των δικαιούχων.

-Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και πλέον θα γίνεται με μεικτό τρόπο βάσει των ετών ασφάλισης

-Παγώνει ως το 2021 η κατώτερη σύνταξη στη σημερινή ονομαστική της αξία.

-Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφαπαξ βοηθήματος

-Καταργούνται οι φόροι υπερ τρίτων

-Καταργείται σταδιακά η επιχορήγηση από το κράτος των Ταμείων με αποτέλεσμα την αύξηση των εισφορών σε ΝΑΤ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ που φτάνει σήμερα στο 80% και 90%.

Όλα τα παραπάνω μέτρα έχουν ήδη ψηφιστεί και απομένει μονάχα η εφαρμογή τους, άσχετα απ’ το κυβερνητικό σχήμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Aix-Marseille
Επιστημονικό Άσυλο από πανεπιστήμιο στη Γαλλία: 300 Αμερικανοί ερευνητές ζητούν καταφύγιο
Επιστημονικό Άσυλο «Αλά Γαλλικά»: 300 Αμερικανοί ερευνητές ζητούν καταφύγιο από την καταστολή Τραμπ
Επιστημονικό Άσυλο από πανεπιστήμιο στη Γαλλία: 300 Αμερικανοί ερευνητές ζητούν καταφύγιο