Thumbnail
Συνταγή

Μερίδες: 5 Χρόνος προετοιμασίας: 20' Χρόνος μαγειρέματος: 60' Έτοιμο σε: 1:20 ' Χρόνος αναμονής: 8 ώρες

Ελένη Ψυχούλη

Ρεβίθια που ξεχωρίζουν, που τρώγονται πιρουνάτα σε ιδανικό συνδυασμό με το ρύζι, το οποίο ενισχύει την ποιότητα της πρωτεΐνης των οσπρίων, αλλά και σαν συνοδευτικό για ψητό κοτόπουλο.

Υλικά

200γρ. ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
150γρ. ρύζι καρολίνα
50γρ. άγριο ρύζι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
1 ξυλαράκι κανέλας
½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο μαζί με το μπαχάρι και την κανέλα και μόλις μαραθούν, ρίχνετε τα ρεβίθια.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνετε, καλύπτετε με νερό, σκεπάζετε, χαμηλώνετε στο μέτριο τη φωτιά και μαγειρεύετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν καλά τα όσπρια. Παράλληλα, βράζετε σε ξεχωριστή κατσαρόλα το άγριο ρύζι μέσα σε αλατισμένο νερό.

Βήμα 3

Την τελευταία μισή ώρα του βρασίματος των ρεβιθιών, ρίχνετε την καρολίνα προσθέτετε ζεστό νερό αν χρειαστεί και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Προς το τέλος προσθέτετε το άγριο ρύζι και τις σταφίδες. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα