Thumbnail
Βόλος

Ανείπωτος θρήνος στη σχολική οικογένεια της Μαγνησίας, μετά από διπλό χτύπημα της μοίρας, μέσα στο τριήμερο της Αποκριάς - Καθαρά Δευτέρας. Σε ηλικία μόλις 17 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ένας μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Μανδρούλια, ο οποίος έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο, ανήμερα της Καθαρά Δευτέρας σε νοσοκομείο στην Αθήνα, όπου υποβάλλονταν σε θεραπεία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Ελένης Χάνου στον "Ταχυδρόμο" της Θεσσαλίας, πάνω στο άνθος της ηλικίας του, πριν προλάβει να χαρεί τη ζωή, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο στην Αθήνα, ο 17χρονος Παναγιώτης Μανδρούλιας. Επασχε από καρκίνο και τον τελευταίο ένα χρόνο σχεδόν, φιλοξενούνταν στον Ξενώνα της Φλόγας στην Αθήνα, προκειμένου να είναι κοντά στο νοσοκομείο και να κάνει τη θεραπεία του.

Ο Παναγιώτης Μανδρούλιας, ήταν μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Την περσινή σχολική χρονιά, είχε γραφτεί στην α’ τάξη, κατάφερε όμως να παρακολουθήσει μαθήματα μέσα στην τάξη μόνο μέχρι τα προηγούμενα Χριστούγεννα.

Η επάρατος τον χτύπησε και ανάγκασε τον ίδιο και τη μητέρα του να εγκατασταθούν στην Αθήνα για τις θεραπείες. Φιλοξενούνταν -τον τελευταίο ένα χρόνο- στον ξενώνα στη Φλόγα, όπου διαμένουν τα παιδιά από την επαρχία για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους. Ο 17χρονος ήταν μαχητής… Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Φλόγας, κ. Μαρία Τριφωνίδη, ήταν ένα σπάνιο παιδί που όλοι λάτρεψαν στη Φλόγα. Είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Δεν παραπονέθηκε, δεν γκρίνιαξε ποτέ. Αντιθέτως παρακολουθούσε τα μαθήματα του σχολείου με καθηγητές μέσα στον ξενώνα της Φλόγας, που έκανε σπίτι του τον τελευταίο ένα χρόνο. Είχε στο πλευρό του φύλακα - άγγελο τη μητέρα του και τον πατέρα του που πηγαινοερχόταν Βόλο - Αθήνα.

Ο 17χρονος μαθητής δεν άντεξε. Μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, άφησε την Καθαρά Δευτέρα την τελευταία του πνοή. Η είδηση του χαμού του συγκλόνισε τους πάντες. Στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ο διευθυντής του σχολείου, Βάιος Λιαπόπουλος θυμάται ένα εξαιρετικό παιδί, που παρά το πρόβλημα με την υγεία του συνέχισε να μελετά και ήθελε να δώσει εξετάσεις για να περάσει στην επόμενη τάξη.  

Θρήνος ξέσπασε και στην οικογένεια της Φλόγας. Μάλιστα, όπως ανέφερε η κ. Τριφωνίδη, σήμερα, θα παραστούν εκπρόσωποι του Συλλόγου στην κηδεία του 17χρονου, που θα γίνει στις 11 το πρωί, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου.

Στο τελευταίο αντίο στον 17χρονο «άγγελο» θα δώσουν το παρών καθηγητές του από το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας αλλά και πρώην συμμαθητές του, που μολονότι τον γνώρισαν λίγους μόνο μήνες, όλοι έχουν ένα καλό λόγο να πουν γι’ αυτόν. Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παναγιώτη Μανδρούλια.

Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Σύλλογο Φλόγα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diatrofi
Κετογονική δίαιτα: Γιατί προκαλεί πονοκεφάλους και τι μπορείς να κάνεις γι' αυτό
Σε μια κετογονική δίαιτα, περιορίζετε την πρόσληψη υδατανθράκων στο 5% έως 10% των ημερήσιων θερμίδων σας
Κετογονική δίαιτα: Γιατί προκαλεί πονοκεφάλους και τι μπορείς να κάνεις γι' αυτό
Καφές μανιταριών
Υπουργείο Παιδείας: Απευθείας ανάθεση 10.620,00€ για ...βουτήματα, καφέδες, χυμούς, νερά για να κερνούν τους επισκέπτες
Στο πλαίσιο της κάλυψης των αναγκών Δημοσίων Σχέσεων (συναντήσεων – συσκέψεων)
Υπουργείο Παιδείας: Απευθείας ανάθεση 10.620,00€ για ...βουτήματα, καφέδες, χυμούς, νερά για να κερνούν τους επισκέπτες