Thumbnail
Η δημόσια υγεία σε κίνδυνο

Περισσότεροι από 10.000 τόνους και πάνω από 1 εκατ. λίτρα επικίνδυνα, αλλοιωμένα και νοθευμένα τρόφιμα και ποτά κατασχέθηκαν σε επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα σε 57 κράτη, σε μια συντονισμένη πρωτοβουλία των Interpol και Europol, για την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

Έγιναν έλεγχοι σε καταστήματα, αγορές, αεροδρόμια, λιμάνια και βιομηχανικές περιοχές, στο χρονικό διάστημα μεταξύ του Νοεμβρίου του 2015 και του Φεβρουαρίου του 2016. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε μία σειρά από συλλήψεις σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, εντοπίστηκαν τρία παράνομα εργοστάσια που παρήγαγαν νοθευμένο αλκοόλ. Η αστυνομία κατάσχεσε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στην παραγωγική διαδικασία (ετικέτες, καπάκια, άδεια μπουκάλια), καθώς και περισσότερα από 7.400 μπουκάλια νοθευμένο και παραποιημένο αλκοόλ.

Επίσης, μεταξύ άλλων:

    Σχεδόν εννέα τόνοι ζάχαρης μολυσμένης από λιπάσματα κατασχέθηκαν στο Χαρτούμ του Σουδάν.
    Στην Ιταλία, η αστυνομία κατάσχεσε 85 τόνους ελιές «βαμμένες» με ένα διάλυμα θειικού χαλκού (γαλαζόπετρας) για να γίνουν πιο ωραίες στην εμφάνιση
    Στην Ταϊλάνδη, καταστράφηκαν πάνω από 30 τόνοι βοείου και βουβαλίσιου κρέατος, ακατάλληλου για κατανάλωση, που προορίζονταν να πωληθούν από σούπερ-μάρκετ.
    Τα τελωνεία του αεροδρομίου του Ζαβεντέμ στο Βέλγιο ανακάλυψαν πολλά κιλά κρέατος πιθήκου, ενώ στη Γαλλία κατασχέθηκαν πολλά κιλά από γρύλους και κάμπιες.
    Στην Ινδονησία κατασχέθηκαν 70 κιλά εντοσθίων από κοτόπουλα διατηρημένων στη φορμόλη, η ύπαρξη της οποίας στα τρόφιμα απαγορεύεται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
Παρεμβάσεις Π.Ε: Πρόταση για την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου των υπηρεσιακών μεταβολών και της εκπροσώπησης από τους αιρετούς
Παρεμβάσεις Π.Ε: Κανένας αιρετός αξιολογητής στα υπηρεσιακά συμβούλια
Παρεμβάσεις Π.Ε: Πρόταση για την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου των υπηρεσιακών μεταβολών και της εκπροσώπησης από τους αιρετούς