Thumbnail

Βγήκαν οι ποινές σε δημοσιογράφους για την προπαγάνδα που έκαναν την εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα. Είναι ποινές διαγραφής αλλά και επιπλήξεις που επέβαλε το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ.

Τον Άρη Πορτοσάλτε πάντως δεν έπρεπε να τον τιμωρήσουν για την προπαγάνδα του υπέρ του ΝΑΙ. Οχι τίποτε άλλο, επειδή ο Άρης (και ο ΣΚΑΪ ολόκληρος) πρέπει να έδωσαν στο ΟΧΙ ένα 3% επιπλέον. Και άλλο τόσο, μην σας πω και περισσότερο, το Mega. Βάλτε και τον ΑΝΤ1 μέσα, να πως χτίζεται η διαφορά υπέρ του ΟΧΙ.

Άγαλμα έπρεπε να τους στήσουμε εμείς που ψηφίσαμε ΟΧΙ, να τους στείλουμε γλυκά και λουλούδια...

Τέλος πάντων, οι ποινές έχουν ως εξής. Διαγραφή 18 μηνών στον Σταμάτη Μαλέλη, γενικό διευθυντή ενημέρωσης του ΣΚΑΪ, για όλη την προπαγάνδα του σταθμού συνολικά (σας μεταφέρω το σκεπτικό του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ - σημειωτέον, η πρόεδρός του Αγγελική Γυπάκη ήθελε να τους απαλλάξει όλους επειδή, όπως πιστεύει, «έπραξαν το καθήκον τους»). 

Στον Άρη Πορτοσάλτε επιβλήθηκε ποινή διαγραφής ενός έτους επειδή κάθε πρωί στο Σκάι 100.3 έλεγε κάτι «καλημέρα από Βόρεια Κορέα» και κάτι «καλημέρα, η χρεοκοπία έρχεται». Και άλλα τέτοια, εξόχως φαιδρά. 

Έξι μήνες διαγραφή εισέπραξε και ο Νίκος Κονιτόπουλος, αρχισυντάκτης της εκπομπής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου (που δεν αποτελεί μέλος της ΕΣΗΕΑ). Τον Κονιτόπουλο στην ουσία τον «έκαψε» ο ίδιος ο Μπογδάνος που έλεγε πως υπεύθυνος για όλα όσα συνέβαιναν στην εκπομπή είναι ο αρχισυντάκτης της. Εξ ου και η τιμωρία, εκεί στηρίχτηκε το Πειθαρχικό

Επίπληξη έλαβε και η Όλγα Τρέμη. Για τις γιαγιές στο ΑΤΜ που το παρουσίασε ως αθηναϊκή εικόνα ενώ ήταν από τη Νότια Αφρική και για το αμίμητο που είχε πει στον κ.Δρίτσα, όταν ο τελευταίος της ζήτησε να παρουσιάζουν ισότιμα το ΟΧΙ και το ΝΑΙ: «σας ορκίζομαι κύριε Δρίτσα, δεν βρίσκουμε κανέναν που να θέλει να ψηφίσει ΟΧΙ», απάντησε.

Αντίστοιχη επίπληξη και στη Μαρία Σαράφογλου για το περίφημο -πλέον- «μα, όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι με το ΝΑΙ κύριε Γρηγοριάδη». Βραβείο Όσκαρ έπρεπε να πάρει η Σαράφογλου, όχι επίπληξη. 

Τα ίδια και με τον Μανώλη Καψή που ήταν αρχισυντάκτης (ή διευθυντής σύνταξης) του δελτίου ειδήσεων του Mega, με επίπληξη (τη γλύτωσε) και αυτός.

Επίπληξη και για τη Μαρία Χούκλη που έβγαζε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τον κ.Ανδρεάδη των ξενοδόχων να λέει πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τον τουρισμό λόγω του δημοψηφίσματος, αλλά αμέσως μετά παρουσίαζε ρεπορτάζ του καναλιού, με ρεπόρτερ να κραυγάζουν πως αδειάζουν τα νησιά από τουρίστες.

«Αθώοι» βγήκαν οι Δημήτρης Οικονόμου και Γιάννης Πρετεντέρης. Ο Οικονόμου λόγω αμφιβολιών για εκείνο το αισχρό που είχε πει για τα παιδιά του Πάνου Καμμένου, πως θα έπρεπε να ντρέπονται για τον πατέρα τους (ενώ τα δικά του είναι υπερήφανα και καλά κάνουν).

Ο Πρετεντέρης κλήθηκε στο Πειθαρχικό επειδή επιτέθηκε στον κ.Κουρουμπλή λέγοντάς του πως διόρισε συγγενικό του πρόσωπο σε νοσοκομείο. Αποδείχθηκε πως είχε δίκιο ο δημοσιογράφος, ο κ.Κουρουμπλής την έκανε τη... δουλίτσα.

Επιτρέψτε μου να σας πω πάντως πως ορισμένα πράγματα δεν είναι δουλειά του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ. Οι απόψεις φυσικά, όποιες κι αν είναι αυτές, σίγουρα όχι. 

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 31/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith
Παράταση θητείας Διευθυντών Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας
Μέχρι να εκδοθεί ανοικτή πρόσκληση και να γίνει η επιλογή νέων διευθυντών
Παράταση θητείας Διευθυντών Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας