Thumbnail
Γ. Καμίνης

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
 
Στους άστεγους και τις διαδηλώσεις έριξε τις ευθύνες για την έλλειψη καθαριότητας στην Αθήνα, ο δήμαρχος Γ. Καμίνης μιλώντας για το θέμα στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο και σε μια προσπάθεια να μετατοπίσει τις ευθύνες της διοίκησης του δήμου Αθηναίων για το πρόβλημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του 902.gr, ο Δήμαρχος της Αθήνας είπε, «η εικόνα της πόλης έχει επιβαρυνθεί από τα κλειστά καταστήματα, το φαινόμενο της αστεγίας, τα γκράφιτι», αλλά και τις διαδηλώσεις, κατά τις οποίες ο δήμος «αναγκάζεται» - όπως είπε - να αποσύρει κάδους από συγκεκριμένα σημεία.

Την προσπάθεια του δημάρχου στηλίτευσε ο Ν. Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι μετατοπίζει το κέντρο βάρους από τις βασικές αιτίες που είναι η έλλειψη κονδυλίων, η μη δυνατότητα των δήμων να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό, η άρνηση των ξενοδόχων να πληρώσουν το τέλος παρεπιδημούντων που τους αναλογεί και των κρατικών υπηρεσιών που συνεχίζουν να μην πληρώνουν τίποτα.

Υπογράμμισε ότι «αυτή η δημοτική πλειοψηφία ήταν εχθρική απέναντι στο δικαίωμα των συμβασιούχων για σταθερή και μόνιμη δουλειά» από την αρχή. Συμπλήρωσε ότι λείπουν οι διεκδικήσεις απέναντι στο κράτος και σε όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, την ώρα που η λαϊκή οικογένεια στενάζει. Ανέφερε, τέλος, καθημερινά προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων που δείχνουν ότι ο δήμος δεν έχει ως προτεραιότητά του τις γειτονιές της πόλης.

Στην ίδια συνεδρίαση, ο Ν. Σοφιανός επεσήμανε το σοβαρό κίνδυνο εκατοντάδες παιδιά να μείνουν, από την επόμενη σχολική χρονιά, εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών. Κίνδυνος που εντείνεται από το νέο σύστημα υλοποίησης του προγράμματος του ΕΣΠΑ που προβλέπει τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε δημοτικές και ιδιωτικές δομές, καθώς ανάμεσα σε άλλα η χρηματοδότηση δίνεται απευθείας στον ωφελούμενο και όχι στη δομή.

Χαρακτηριστικά ο Ν. Σοφιανός ανέφερε, ότι μέχρι τώρα υπάρχουν 3.300 αιτήσεις επανεγγραφής και πλέον των 3.000 νέες αιτήσεις. Το γεγονός επιβεβαίωσε η διοίκηση του δήμου, σημειώνοντας ότι «θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε αρκετές θέσεις». Ομως, με βάση τα στοιχεία, πολλά παιδιά θα μείνουν εκτός, αφού οι 75 παιδικοί σταθμοί του δήμου φιλοξενούν 5.500 θέσεις και από αυτές οι 1.025 υπολογίζεται να διατεθούν για τους ωφελούμενους του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

synodos prytanevn
106η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τα 7 κρίσιμα ζητήματα που "τέθηκαν στο τραπέζι"
Ποια είναι τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια που συζητήθηκαν στην 106η Σύνοδο Πρυτάνεων
106η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τα 7 κρίσιμα ζητήματα που "τέθηκαν στο τραπέζι"