Thumbnail
Facebook

Ενώνοντας τη φωνή της με άλλους χρήστες του Facebook, η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Ερνα Σόλμπερκ ανήρτησε στον δικό της λογαριασμό την φωτογραφία του 1972 του βιετναμέζου φωτογράφου Nick Ut Cong Huynh που εργαζόταν για το Associated Press.

Ιστορικό ντοκουμέντο και βραβευμένο με Πούλιτζερ, το φωτογραφικό κλισέ δείχνει το 9χρονο κοριτσάκι να τρέχει ουρλιάζοντας από τον πόνο και τον τρόμο.

Η υπόθεση ξεκίνησε με τη δημοσίευση εδώ και δύο εβδομάδες ανάρτησης του νορβηγού συγγραφέα Τομ Εγκελαντ με θέμα τις πολεμικές φωτογραφίες στην οποία περιλαμβανόταν η φωτογραφία και την οποία κατέβασε το Facebook.
Χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης απάντησαν στην κίνηση αναρτώντας την φωτογραφία με τη σειρά τους, η οποία λογοκρίθηκε από το Facebook, διότι η γυμνότητα του παιδιού παραβιάζει τους κανόνες του.

Το Facebook αποφάσισε τελικά να επιτρέψει τη χρήση στην πλατφόρμα του της ιστορικής φωτογραφίας

Προς υπεράσπισή του το Facebook ανήρτησε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι «έχουν εισακουστεί τα σχόλια και παράπονα της κοινότητας» και ότι αναγνωρίζει «την παγκόσμια σημασία» της συγκεκριμένης φωτογραφίας, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

«Λόγω της ιδιότητάς της ως μια εικονικής φωτογραφίας ιστορικής σημασίας, η αξία του να επιτραπεί η δημοσιοποίησή της υπερτερεί της αξίας να προστατεύσουμε την κοινότητα διαγράφοντάς τη, οπότε αποφασίσαμε υπέρ της επαναφοράς της φωτογραφίας στο Facebook, την ώρα που γνωρίζουμε ότι είχε αφαιρεθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να προσαρμοστούν τα συστήματα αυτά, ωστόσο η φωτογραφία θα είναι διαθέσιμη για διαμοιρασμό τις επόμενες ημέρες. Είμαστε σε συνεχή αναζήτηση τρόπων που θα βελτιώνουν την πολιτική μας, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι προωθούν τόσο την ελεύθερη έκφραση, όσο και την ασφάλεια στην κοινότητά μας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα