Thumbnail
Ρουβίκωνας

«Έχουμε σκοπό σε μία από τις επόμενες δράσεις μας να… ρωτήσουμε κάτι τον Πρωθυπουργό. Το αφήνουμε ως έκπληξη»! Αυτό ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στην ertopen (στην εκπομπή «Με χωρίς πατρίδα») το ηγετικό μέλος της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» που έχει προχωρήσει σε δεκάδες καταλήψεις πολιτικών γραφείων, σε παρεμβάσεις σε δημόσιους φορείς, πρεσβειες κ.λπ.

Στη συνέντευξή του αυτή επιπλέον αναφέρεται στις αρχικές διεργασίες για δημιουργία του «Ρουβίκωνα» τον Σεπτέμβριο του 2013, για συμμετοχή από«ανθρώπους των χώρων εργασίας αλλά και των κερκίδων των γηπέδων», στις «μεθοδεύσεις των αστυνομικών για σύλληψη μελών της οργάνωσης».

Το ηγετικό μέλος του «Ρουβίκωνα» σημείωσε για τη δημιουργία του συγκεκριμένου σχήματος αντιεξουσιαστών με την ακτιβιστική δράση: «συζητήσεις για τη δημιουργία του "Ρουβίκωνα" ξεκίνησαν από τον Σεπτέμβριο του 2013. Είμαστε τότε ενεργά πολιτικά υποκείμενα, συμμετείχαμε σε στέκια, καταλήψεις στο ευρύτερο αντιεξουσιαστικού κίνημα και αποφασίσαμε κάποια άτομα να δημιουργήσουμε μια συλλογικότητα. Αντιλαμβανόμενοι κάποια πολιτικά κενά. Η ανάγκη που δημιούργησε τον Ρουβίκωνα είναι η ανάγκη των πολιτών να δημιουργεί αντιστάσεις. Δεν είμαστε κάποια πεφωτισμένη πρωτοπορία. Είμαστε από τους πολλούς που δημιουργούν καταστάσεις καθημερινά από τους χώρους εργασίας τους, από τις κερκίδες των γηπέδων, από τις οικοδομές, από τα συνδικάτα, από τον δρόμο, από τις γειτονιές από τις λαϊκές συνελεύσεις».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα