Η πώληση των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην γερμανική κοινοπραξία HDW/Ferrstaal προκάλεσε πενήντρα τρία εκατομμύρια ευρώ ζημία στο ελληνικό δημόσιο.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την έρευνα των ανακριτών της διαφθοράς
Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες μεταβίβασης των Ναυπηγείων στη γερμανική κοινοπραξία, ενώ θα διερευνηθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες όλων όσων ενεπλάκησαν στη διαδιακασία πώλησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι η ζημία είναι πολύ μεγαλύτερη, αφού ο βασικός σκοπός της ιδιωτικοποίησης δεν ήταν η είσπραξη του τιμήματος, αλλά η συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και ο εκσυγχρονισμός των ναυπηγείων.
Το αδίκημα που θα απαγγελθεί σε όσους προκύψει η ποινική ευθύνη θα είναι για απιστία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του δημοσίου, ενώ αν εάν προκύψουν ευθύνες πολιτικών προσώπων η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ