Thumbnail
Σαμποτάζ στα "εγκαίνια" του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Από την χθες, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017, ξεκίνησε η σταδιακή εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα λεωφορεία, τρόλεϊ και τη «γραμμή 1» του μετρό, δηλαδή στον Ηλεκτρικό, όπως και στα Τραμ, ωστόσο υπήρξαν αντιδράσεις. Στις πολλές επιθέσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, κυρίως σε σταθμούς του ηλεκτρικού με στόχο την καταστροφή των ακυρωτικών μηχανημάτων, προστέθηκε ακόμη μια στην "πρεμιέρα" του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Συγκεκριμένα, ομάδες αγνώστων εισέβαλαν το πρωί της Τετάρτης σε τέσσερα λεωφορεία στην περιοχή του Ζωγράφου και αφαίρεσαν συνολικά 21 ακυρωτικά μηχανήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 40 άτομα μπήκαν στα οχήματα που ήταν σταθμευμένα στις αφετηρίες των γραμμών «220» και «608» στου Ζωγράφου και, αφού κατέβασαν τους οδηγούς, με ηλεκτρικά κατσαβίδια αφαίρεσαν 14 καινούργια και επτά παλιά ακυρωτικά μηχανήματα.

Η τελευταία σχετική επίθεση έγινε ακριβώς πριν από μια εβδομάδα, σε λεωφορεία που ήταν σταθμευμένα και πάλι στην αφετηρία έξω από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Τότε ήταν τέσσερις οι δράστες που βγήκαν από το χώρο της Πανεπιστημιούπολης, μπήκαν στα σταματημένα λεωφορεία κι αφού έσπασαν τέσσερα ακυρωτικά μηχανήματα, διέφυγαν και επέστρεψαν στην Πολυτεχνειούπολη, ώστε να μην συλληφθούν λόγω της προστασίας από το άσυλο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα