Thumbnail
Ζάκυνθος

Καλύτερη είναι η εικόνα στο πύρινο μέτωπο της Ζακύνθου, καθώς μετά από ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες, οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας εκφράζουν σήμερα «συγκρατημένη αισιοδοξία» για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν να περιορίσουν και να οριοθετήσουν το μέτωπο, με την κατάσταση να κρίνεται ως «αρκετά καλύτερη» σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα.

Στο νησί έχουν αφιχθεί πρόσθετες πυροσβεστικές δυνάμεις από την Πελοπόννησο, προκειμένου να συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης. Στο σημείο βρίσκονται και οχήματα του ελληνικού στρατού, τα οποία προσπαθούν να διανοίξουν αντιπυρικές ζώνης.

Από το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα έχουν αρχίσει τις ρίψεις νερού, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι εξακολουθούν να δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, στο χωριό Αναφωνήτρια και άμεσα έλαβε μεγάλες διαστάσεις, απειλώντας κατοικίες και προκαλώντας τεράστια οικολογική ζημιά.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η περιοχή των Μαριών.

Σε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση 25 οχημάτων, με περίπου 100 επιβαίνοντες από το λιμάνι στην περιοχή Πόρτο Βρώμη, στο οποίο είχαν φθάσει οι φλόγες, προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου.

Πρόκειται για τουρίστες οι οποίοι άφησαν στην ακτή το οχήματά τους και νοίκιασαν σκάφη από το λιμάνι και κατά την επιστροφή τους είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν στην περιοχή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα