Thumbnail
Στη σύνταξη επιστολής με αποδέκτες τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και την διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) προχωρούν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», αφορμή για την επιστολή έχει σταθεί η καταγγελία υπαλλήλου του οργανισμού ότι η διευθύνουσα σύμβουλος του Ελένη Γιαννακοπούλου πέταξε εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια παραμονές του Δεκαπενταύγουστου.

Το θέμα έλαβε χάρη σε δημοσιεύματα του τύπου μεγάλες διαστάσεις, ενώ μπήκε και στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης με την εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας να ζητά τη διερεύνηση του περιεχομένου της καταγγελίας.

Το θέμα μάλιστα συζητήθηκε και στο Συνοδικό Μέγαρο και τη Μονή Πετράκη. Κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Αρχιεπίσκοπος και άλλοι 12 μητροπολίτες μέλη της ΔΙΣ ανέλυαν για πολύ ώρα το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιερείς αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να νουθετήσουν την κυβέρνηση και τους αρμοδίους προκειμένου ,όπως τονίζεται, να υπενθυμίσει «ότι η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής συνείδησης πρέπει να ισχύει για όλους τους πολίτες»/

Μάλιστα, το κείμενο της επιστολής θα υπενθυμίζει το νομικό καθεστώς που διέπει την ανάρτηση θρησκευτικών συμβόλων στους δημόσιους χώρους και στα δημόσια κτίρια, ενώ θα γίνεται και αναφορά στο άρθρο του Συντάγματος που προβλέπει το συγκεκριμένο δικαίωμα.

Συντάκτης: Δημήτρης Χρονόπουλος 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δελασαλ
Education Leader Awards: Χρυσό βραβείο για το Δημοτικό «ΔΕΛΑΣΑΛ» στην κατηγορία «Διεθνείς Συνεργασίες»
Το βραβείο παρέλαβε ο γενικός διευθυντής, κ. Αντώνης Γρύλλης, συνοδευόμενος από τη διευθυντική ομάδα του σχολείου
Education Leader Awards: Χρυσό βραβείο για το Δημοτικό «ΔΕΛΑΣΑΛ» στην κατηγορία «Διεθνείς Συνεργασίες»