Thumbnail
Υπογράφεται άμεσα το σχετικό διάταγμα και ξεκινούν οι εργασίες

Την εκτίμηση πως τον Ιανουάριο του 2018 θα ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος σε έκταση 7.000 τ.μ., στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που ξεκινούν στην πόλη, ο κ. Μπουτάρης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον κ. Παυλόπουλο.

«Την επόμενη εβδομάδα υπογράφει ο κ. Παυλόπουλος το Προεδρικό Διάταγμα και στη συνέχεια δημοσιεύεται στο ΦΕΚ, ώστε να απελευθερωθεί η διαδικασία και να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος» ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να γνωρίζουν την ιστορία της πόλης τους. «Το Μουσείο δεν θα είναι μόνο για το Ολοκαύτωμα, που είναι ένα περιστατικό εξαιρετικά δυσάρεστο. Θα παρουσιάζει την επίδραση της εβραϊκής κοινότητας στην ταυτότητα της πόλης. Η ιστορία δεν είναι μόνο ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Γαλέριος και το Βυζάντιο. Είναι επίσης η οθωμανική και εβραϊκή παρουσία, συγχρόνως με την ελληνική» σημείωσε.

Όπως τόνισε ο κ. Μπουτάρης, από τον Ιανουάριο του 2018 θα ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες για τη δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος και στη συνέχεια θα υποβληθεί αίτηση για την έκδοση οικοδομικής άδειας.

Με βάση το σχέδιο, ένα κυκλικό κτίριο έξι ορόφων, από μέταλλο και γυαλί, το ύψος του οποίου θα φτάνει τα 32 μέτρα, θα ανεγερθεί σε ακίνητο του πρώην σιδηροδρομικού εμπορικού σταθμού, σε έναν συμβολικό τόπο από όπου ξεκίνησαν τα τρένα θανάτου για 55.000 Εβραίους της Θεσσαλονίκης προς τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_molyvia.jpg
Εκπαιδευτικοί – ΕΕΠ-ΕΒΠ με 67% αναπηρία: Να υπολογίζεται ως  χρόνος απόσπασης ο χρόνος υπηρέτησης της οργανικής
Κείμενο από τον αιρετό Δυτικής Ελλάδας Σεραφείμ ( Μάκη ) Λάππα για να επεκταθεί το δικαίωμα να υπολογίζεται ως  χρόνος απόσπασης υπηρέτησης της...
Εκπαιδευτικοί – ΕΕΠ-ΕΒΠ με 67% αναπηρία: Να υπολογίζεται ως  χρόνος απόσπασης ο χρόνος υπηρέτησης της οργανικής
Επίθεση στο Τελ Αβίβ
Χτύπημα στο Τελ Αβίβ: Οι Χούθι της Υεμένης πίσω από την επίθεση – Θα αποκαλύψουν λεπτομέρειες
Χτύπημα στο Τελ Αβίβ: Οι Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη και ανακοίνωσαν ότι θα αποκαλύψουν λεπτομέρειες
Χτύπημα στο Τελ Αβίβ: Οι Χούθι της Υεμένης πίσω από την επίθεση – Θα αποκαλύψουν λεπτομέρειες