Thumbnail
Κατηγορούνται κατά περίπτωση για στάση, διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές, εξύβριση και απόπειρες σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την ερχόμενη Δευτέρα 7 Μαΐου το μεσημέρι, παραπέμπονται να δικαστούν οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες στα πλαίσια του αυτοφώρου, για τα επεισόδια στη Μυτιλήνη, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Κατηγορούνται κατά περίπτωση για στάση, διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές, εξύβριση και απόπειρες σωματικής βλάβης.

Οι έξι, χθες Παρασκευή το βράδυ οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα από τον οποίο ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα. Μετά την απολογία, τους έγινε γνωστό ότι θα δικαστούν τη Δευτέρα το μεσημέρι. Και πως έως τότε θα κρατούνται.

Οι υπόλοιποι τρεις από τους κατηγορουμένους αφέθηκαν ελεύθεροι αφού είναι ανήλικοι και η υπόθεση τους διαχωρίστηκε.

Στο μεταξύ η Αστυνομία συνεχίζει το έργο της ταυτοποίησης και άλλων από τους συμμετέχοντες στα επεισόδια της Πέμπτης όπως και σε αυτά της Κυριακής 22 Απριλίου στην πλατεία Σαπφούς.Τις αμέσως επόμενες μέρες οι σχετικές δικογραφίες θα παραπεμφθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης.

Σημειώνεται ότι, την προηγούμενη Πέμπτη, Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ που κατέγραφαν τα γεγονότα αλλά και πολίτες δέχθηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 80 νεαρών του ακροδεξιού χώρου, μετά την πορεία εκατοντάδων πολιτών της Λέσβου προς τη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι νεαροί τους προπηλάκισαν, τους απείλησαν και τους χτύπησαν, ενώ από κάποιους προσπάθησαν να αποσπάσουν και να καταστρέψουν κάμερες και φωτογραφικές μηχανές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι νεαροί επικοινωνούσαν με σύστημα ομαδικής συζήτησης μέσω κινητής τηλεφωνίας, ενώ ενήλικες ντόπιοι, γνωστοί για τη δράση τους στον ακροδεξιό χώρο, τους προμήθευαν με πέτρες τις οποίες και συνέλεγαν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
Ο Σύλλογος βέβαια αφήνει σοβαρές αιχμές κατά της Πολιτείας και του υπουργείου Υγείας και δηλώνει απογοητευμένος «για την επιστράτευση του κοινωνικού...
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
δημοτικο
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου
Συνεδρίαση της επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου