Thumbnail
Προβλήματα στην κυκλοφορία σε ολόκληρο τον νομό - Καθυστερήσεις πτήσεων - Τα μέτρα των αρχών

Τη Θεσσαλονίκη πλήττει η "Σοφία", με τα προβλήματα να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, ενώ ο κρατικός μηχανισμός και η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο νομό διεξάγεται με δυσκολία, με τον επικεφαλής του τμήματος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπη Στεργιάδη, να γνωστοποιεί ότι "ήδη αποφασίσαμε να κηρύξουμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νομό Χαλκιδικής".

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι περιφερειακοί δρόμοι προς τα νοσοκομεία και το αεροδρόμιο είναι ανοιχτοί και απηύθυνε έκκληση προς τους οδηγούς, "να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, αλλά και να είναι εξοπλισμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο". 

Την ίδια ώρα, με καθυστερήσεις του 15λέπτου το πολύ, διεξάγονται οι απογειώσεις και προσγειώσεις στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο PR manager της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου.

Παράλληλα, διατίθενται θερμαινόμενοι χώροι στο ΥΜΑΘ για τις ευπαθείς ομάδες. Στη διάθεση αυτών που έχουν ανάγκη λόγω χιονιά είναι και το Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέξανδρος” στο κέντρο της πόλης.

Ακόμη, ο Δήμος εξέδωσε οδηγίες στους διευθυντές των σχολείων της Θεσσαλονίκης ενόψει κακοκαιρίας.

Συνολικά 11 μηχανήματα-αλατιέρες (πέντε μικρές και έξι μεγάλες) έχει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ο Δήμος και παρά τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται λόγω της έντασης της κακοκαιρίας "Σοφία", η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας, Λάζαρος Ζαχαριάδης.

“Από το πρωί γίνονται συνεχείς ρίψεις αλατιού από συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα”, επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας, “οι δρόμοι δεν θα κλείσουν και οι πολίτες θα φτάσουν στα σπίτια τους. Αυτό που απαιτείται είναι να έχουν ψυχραιμία και λίγο περισσότερη υπομονή”.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος τόνισε ότι τα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης δίνουν περισσότερη έμφαση στις Βόρειες συνοικίες, όπως η Άνω Τούμπα, η Τριανδρία, τα Κάστρα, οι 40 εκκλησιές και η Άνω Πόλης. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι ήδη έχει κληθεί το σύνολο του προσωπικού της καθαριότητας στο δήμο Θεσσαλονίκης, με ανάκληση αδειών, ώστε να “γίνουν αύριο και χειρωνακτικές εργασίες, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο και έτσι να μην έχουμε προβλήματα”, επισήμανε.

Τραυματισμός μέλους πληρώματος φορτηγού πλοίου στο λιμάνι της πόλης

[Παράλληλα, στο νοσοκομείο "Γιώργος Γεννηματάς" της Θεσσαλονίκης όπου υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, μεταφέρθηκε ένας 60χρονος, μέλος πληρώματος φορτηγού πλοίου, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά υπό αδιευκρίνιστη αιτία με αποτέλεσμα να υποστεί ακρωτηριασμό του κάτω άκρου.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος το πλοίο ήταν ελλιμενισμένο στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη.

Ο 60χρονος παρελήφθη από πλωτό του λιμενικού και στη συνέχεια από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το ατύχημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτο: meteo.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα