Thumbnail
Σφοδρή κακοκαιρία

Αδύνατο να φτάσουν αυτή την ώρα στην κοίτη του ποταμού Γεροποτάμου Ηρακλείου και να κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων, είναι οι αρχές, σύμφωνα με το Διοικητή των Π.Υ Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, ο οποίος σε δηλώσεις του εξήγησε πως: «Η δύναμη της Πυροσβεστικής αυξήθηκε σε 50 άτομα, ψάχνουμε δεξιά και αριστερά στο ποτάμι, στην κοίτη όμως δεν μπορούμε να μπούμε γιατί το νερό αυτή τη στιγμή φτάνει το ενάμιση μέτρο ύψος».

Στη μεγάλη επιχείρηση που έχει στηθεί, έχει επιστρατευτεί κι ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, μια βάρκα και ένα drone της 3ης ΕΜΑΚ. Μάλιστα το drone, όπως τόνισε ο κ. Λαγουδάκης, με το πρώτο φως της ημέρας άρχισε να σκανάρει όλο τον ποταμό, δίχως κάποια εξέλιξη για τον εντοπισμό του οχήματος, ενώ πεζοί συμμετέχουν και Εθελοντές Σαμαρείτες, που μαζί με δυνάμεις της Αστυνομίας, πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ, ψάχνουν ίχνη του οχήματος, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

«Οι έρευνες, που ξεκίνησαν στη 01:00 τα ξημερώματα, συνεχίζονται έως τώρα με αμείωτο ρυθμό. Δεν θα σταματήσουμε λεπτό, ούτε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, εάν, φυσικά, δεν έχουν εντοπιστεί έως τότε οι τέσσερις αγνοούμενοι», τόνισε ο επικεφαλής των ερευνών ο Νίκος Λαγουδάκης, στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οπως ανέφερε ακόμη ο Ν.Λαγουδάκης, οι προσπάθειες όσων συμμετέχουν σε αυτή την τεράστια επιχείρηση, από Πυροσβεστική, Λιμενικό και Αστυνομία, είναι πολύ δύσκολες, γιατί πραγματοποιούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες και σε μια μεγάλη ακτίνα 16 χιλιομέτρων. Πρόσθεσε επίσης ότι η επιχείρηση ξεκίνησε όταν η Αστυνομία δέχθηκε τηλεφώνημα από συμπολίτη ότι παρασύρεται από τα νερά στην περιοχή των Μοιρών, στη συγκεκριμένη διάβαση.

Ο δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης που παρακολουθεί τις έρευνες, διευκρίνισε ότι «πρόκειται για ένα δύσκολο σημείο», ενώ ευχήθηκε η επιχείρηση να έχει θετική εξέλιξη. «Υπάρχουν περίπου δέκα τέτοιες διαβάσεις, που είναι πολύ επικίνδυνες, ειδικά όταν υπάρχει νερό. Οι κάτοικοι και όσοι περνούν πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί και όταν βλέπουν τόσο νερό, δεν θα πρέπει να επιχειρούν να περάσουν. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για τους ανθρώπους που αγνοούνται» είπε ο δήμαρχος Φαιστού.

(φωτογραφία αρχείου)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρέας
Πάσχα με άρωμα ψησταριάς: Τι να προσέξεις για τέλειο ψήσιμο, είτε σουβλίζεις είτε... κάνεις μπάρμπεκιου
Πασχαλινό τραπέζι: Τρόποι για να πετύχετε το πιο γευστικό ψήσιμο
Πάσχα με άρωμα ψησταριάς: Τι να προσέξεις για τέλειο ψήσιμο, είτε σουβλίζεις είτε... κάνεις μπάρμπεκιου
σούπερ μάρκετ προϊόντα
Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν σήμερα Μεγάλο Σάββατο τα σούπερ μάρκετ και τα καταστημάτα
Μεγάλο Σάββατο: Το ωράριο για καταστήματα και σούπερ μάρκετ – Πόσες μέρες μένουν κλειστά
Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν σήμερα Μεγάλο Σάββατο τα σούπερ μάρκετ και τα καταστημάτα
amfitheatro.jpeg
Το φαινόμενο της εγκατάλειψης σπουδών στα ελληνικά ΑΕΙ: «Οι λιμνάζοντες φοιτητές προκαλούνται από λιμνάζοντα προβλήματα»
Γιατί οι φοιτητές εγκαταλείπουν τις σπουδές τους: Μύθοι, αιτίες και αναγκαίες λύσεις ενόψει διαγραφών «αιωνίων»
Το φαινόμενο της εγκατάλειψης σπουδών στα ελληνικά ΑΕΙ: «Οι λιμνάζοντες φοιτητές προκαλούνται από λιμνάζοντα προβλήματα»