Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό την Τετάρτη με χιονοπτώσεις
Οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου σε διάφορες περιοχές της χώρας σήμερα, Δευτέρα, και αύριο, Τρίτη

Όσο απότομα ανεβαίνουν όμως οι θερμοκρασίες, τόσο απότομα θα πέσουν, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κάνει λόγο για αισθητή πτώση, μέχρι και για χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές στην ελληνική επικράτεια.

Για σήμερα, Δευτέρα οι μετεωρολόγοι προβλέπουν αραιές νεφώσεις, πυκνότερες στη Δυτική Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές, υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, περιορισμένη ορατότητα και τοπικά πυκνές ομίχλες τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 18 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 16, στη Θεσσαλία από 2 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά από 7 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, ενώ στο Δυτικό Κρητικό και στη Θάλασσα των Κυθήρων θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα εντάσεων 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Η πρόγνωση για Τετάρτη και Πέμπτη

Την Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, νοτιοδυτικοί και βαθμιαία από τα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια.

Την Πέμπτη αναμένονται στα βόρεια νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές στα κεντρικά ηπειρωτικά με χαμηλότερο υψόμετρο, πιθανώς κατά τόπους πυκνές στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κρέας
Πάσχα με άρωμα ψησταριάς: Τι να προσέξεις για τέλειο ψήσιμο, είτε σουβλίζεις είτε... κάνεις μπάρμπεκιου
Πασχαλινό τραπέζι: Τρόποι για να πετύχετε το πιο γευστικό ψήσιμο
Πάσχα με άρωμα ψησταριάς: Τι να προσέξεις για τέλειο ψήσιμο, είτε σουβλίζεις είτε... κάνεις μπάρμπεκιου
Sintaxeis
ΔΝΤ: «Οι Έλληνες γερνούν πιο υγιείς – Ώρα για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης»
Τέλη του 2026 – αρχές 2027 αναμένεται να έλθει στο προσκήνιο νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης: Πόσο θα ανέβουν τα όρια συνταξιοδότησης...
ΔΝΤ: «Οι Έλληνες γερνούν πιο υγιείς – Ώρα για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης»
σούπερ μάρκετ προϊόντα
Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν σήμερα Μεγάλο Σάββατο τα σούπερ μάρκετ και τα καταστημάτα
Μεγάλο Σάββατο: Το ωράριο για καταστήματα και σούπερ μάρκετ – Πόσες μέρες μένουν κλειστά
Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν σήμερα Μεγάλο Σάββατο τα σούπερ μάρκετ και τα καταστημάτα