tsiodras
«Δεν έχουμε λίγα κρούσματα στη χώρα μας επειδή τα κρύβουμε», τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, ενώ έκανε λόγο για fake news που κυκλοφορούν

Σε 2.000 με 3.000 υπολογίζει τα συνολικά κρούσματα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα η ομάδας της λοιμωξιολόγου, Βασιλικής Σύψα, όπως ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως ο ίδιος είπε, ο αριθμός αυτός προσδιορίζεται με αρκετή βεβαιότητα.

«Δεν έχουμε λίγα κρούσματα στη χώρα μας επειδή τα κρύβουμε», τόνισε ο κ. Τσιόδρας, απαντώντας σε δηλώσεις άλλων επιστημόνων ή νέα που διακινούνται μέσω internet, κάνοντας λόγο για fake news. «Υπάρχει σημαντική υποδήλωση των κρουσμάτων παγκοσμίως και δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο ειδικός.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό επεσήμανε ότι ο υπολογισμός των κρουσμάτων πραγματοποιείται με βάση ειδικά επιδημιολογικά μοντέλα και εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Έλληνες επιστήμονες και συγκεκριμένα το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών που εκπονεί σχετική μελέτη.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε επιπλέον ότι είναι ανάγκη να μη δημιουργείται φόβος ότι θα μετατραπούμε σε Ιταλία και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ τόνισε ότι οι νέοι δεν κινδυνεύουν τόσο, μπορούν όμως να μεταδώσουν πιο εύκολα τον ιό σε μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους  Αυτό καταδεικνύει και το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των περισσότερων κρουσμάτων είναι άτομα άνω 60 ετών. 

Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την απαγόρευση όλων των δημόσιων συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων, αρχής γενομένης από αύριο, Πέμπτη 19/3.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

elas-peripoliko
Ηράκλειο: Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες που ξυλοκόπησαν οικογένεια τουριστών σε μπαρ
Κρητικοί νταήδες ξυλοκόπησαν οικογένεια - Αναγνωρίστηκαν οι δύο από την θερμόαιμη παρέα
Ηράκλειο: Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες που ξυλοκόπησαν οικογένεια τουριστών σε μπαρ