tsiodras
Αναλυτικά η τοποθέτηση του Σωτήρη Τσιόδρα

«Η χρήση υφασμάτινης μάσκας δεν συνοδεύεται με αυξημένο κίνδυνο, εάν τη χρησιμοποιήσεις σωστά». Αυτό σημείωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογία Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης για τον κορονοϊό.

«Έχουμε τοποθετηθεί με σαφήνεια στη χρήση της μη ιατρικής μάσκας. Αυτή τη στιγμή δίνεται προτεραιότητα από τους διεθνείς οργανισμούς, τους επιστημονικούς φορείς και τον ΠΟΥ για τη χρήση της ιατρικής μάσκας μόνο στα νοσοκομεία. Η χρήση υφασμάτινης μάσκας δεν συνοδεύεται με αυξημένο κίνδυνο, εάν τη χρησιμοποιήσεις σωστά», ανέφερε συγκεκριμένα.

Προειδοποίησε όμως ότι «εάν όμως δεν γίνει σωστή χρήση και συχνή αλλαγή τότε ο κίνδυνος είναι αυξημένος. Επίσης αυξημένος κίνδυνος υπάρχει όταν δεν την αφαιρείς σωστά από το πρόσωπό σου. Το ίδιο ισχύει εάν την αφαιρέσεις χωρίς πρώτα να έχεις πλύνει ή απολυμάνει τα χέρια σου. Σύμφωνα με μαθηματικές εκτιμήσεις οι υφασμάτινες μάσκες θα μπορούν να κρατήσουν το 15 - 20% των σωματιδίων».

Ακόμα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας απάντησε αρνητικά στην ερώτηση για το αν ο κορονοϊός μεταδίδεται με το τσίμπημα του κουνουπιού. «Δεν μεταδίδεται με το τσίμπημα του κουνουπιού και δεν έχουμε τέτοια δεδομένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον σωστό αερισμό των χώρων ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι «ο καλός αερισμός και το καλοκαίρι θα είναι μία θετική παράμετρος στον περιορισμό της διασποράς του ιού. Βέβαια ελπίζουμε να παίξουν ρόλο και οι θερμοκρασιακές συνθήκες. Επιπλέον ελπίζουμε η χρήση σίτας να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων από τον ιό του Δυτικού Νείλου τα οποία αναμένουμε να εμφανιστούν το καλοκαίρι. Θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και γι αυτόν τον ιό. Το εάν θα εκδοθούν κάποιες οδηγίες για τον καθαρισμό των διχτυών στα παράθυρα είναι ένα θέμα που θα το εξετάσουμε».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eidiki_agogi_4.jpg
Ειδικό Σχολείο Θήβας: Με κτιριακά προβλήματα και χωρίς τουαλέτα για ΑμεΑ
«Πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας αξίζουν ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον μάθησης, το οποίο θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους και να...
Ειδικό Σχολείο Θήβας: Με κτιριακά προβλήματα και χωρίς τουαλέτα για ΑμεΑ