katalipsi terra incognita
Πλήθος αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, γκαζάκια και άλλα υλικά εντόπισε η αστυνομία, μετά την έφοδο στο υπό κατάληψη κτίριο - Καταγγελία για προσπάθεια προσαγωγής δημοσιογράφου

Αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, γκαζάκια τυλιγμένα με φυτίλια και πλάκες παραφίνης, κράνη, πυροσβεστήρες και αντιασφυξιογόνες μάσκες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, στην επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη (Terra Incognita), στη συμβολή των οδών Τάσκου Παπαγεωργίου και Ολύμπου, στη Θεσσαλονίκη.

Στους χώρους του κτιρίου, ιδιοκτησίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης κροτίδες προσαρμοσμένες σε γκαζάκια, δοχεία με εύφλεκτο υλικό, ξύλινες ασπίδες με εσωτερική χειρολαβή, κοντάρια, ένας σταθερός και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, γραφομηχανή παλαιού τύπου, μεγάλου μεγέθους τυπογραφική μηχανή και μηχάνημα κοπής χάρτου, πλαστή αστυνομική ταυτότητα, χρηματικό ποσό 1.500 ευρώ, καθώς και βιβλίο οικονομικών συνεισφορών.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Συγκέντρωση στην περιοχή κοντά στο κτίριο που έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Κατά την επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου, αστυνομικοί προσπάθησαν να προσαγάγουν δημοσιογράφο με βάση την εμφάνισή της. Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία, αστυνομικοί τήν πλησίασαν την ώρα που έκανε τη δουλειά της και χωρίς καμία δικαιολογία τής ζήτησαν να τούς ακολουθήσει. Χρειάστηκε η παρέμβαση των συναδέλφων της, προκειμένου οι δυνάμεις καταστολής να μήν προχωρήσουν στην προσαγωγή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα