Rapid test
Δωρεάν rapid test σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Χανιά Κρήτης, Ικαρία και Τρίπολη από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) μέσα από αυτοκίνητο (drive through) θα πραγματοποιηθούν και σήμερα, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020, από ειδικά κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ΕΟΔΥ σε περιοχές όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα τεστ θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Χανιά Κρήτης, Ικαρία και Τρίπολη.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες ενώ η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους ΑΜΚΑ ή Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και αριθμό κινητού τηλεφώνου. Θα εισέρχονται στο χώρο των δειγματοληψιών με τα οχήματά τους, μέσα από τα οποία θα λαμβάνεται το δείγμα.

Αθήνα

Δωρεάν έλεγχος Drive through rapid tests την Τετάρτη 30/12 στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.

Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Υγείας ΕΟΔΥ, θα πραγματοποιήσει δωρεάν έλεγχο με τη μέθοδο “Ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου” (Rapid Test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 από τις 10.00 έως τις 15.00, έξω από το  Γυμνάσιο Φιλοθέης επί της οδού Ολυμπιονίκου Διαδόχου Κωνσταντίνου. 

Δικαίωμα να κάνουν το τεστ έχουν όλοι οι κάτοικοι του Δήμουαλλά και πολίτες από την ευρύτερη περιοχή και τους γύρω δήμους, ηλικίας 10 ετών και άνω. Οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται με αυτοκίνητο μηχανή, ποδήλατο ή ηλεκτρικό πατίνι και ΟΧΙ ΠΕΖΟΙ. Μέσα σε κάθε αυτοκίνητο μπορούν να επιβαίνουν μέχρι 3 άτομα (συγγενικά), και φυσικά φορώντας μάσκα.

Θεσσαλονίκη

Δωρεάν ελέγχους ανίχνευσης του sars cov-2 σε τρία διαφορετικά σημεία της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει αύριο ο ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα τα δωρεάν τεστ θα διενεργηθούν στους Αμπελόκηπους στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, στην Καλαμαριά καθώς και στο άλσος του Αγίου Τρύφωνα στην Θέρμη.

Αμπελόκηποι: Στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής» (Λεωφ. 28ης Οκτωβρίου 157, Αμπελόκηποι) τα τεστ θα γίνονται την Τετάρτη 30 από τις 10π.μ. έως 3μ.μ. καθώς και την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου από τις 10π.μ. έως 2μ.μ.

Θέρμη: Στην Θέρμη, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους στο άλσος του Αγίου Τρύφωνα, στον κόμβο Θέρμης – Πανοράματος, παραπλεύρως της οδού Θέρμης – Χαριλάου. Οι έλεγχοι θα γίνουν την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι καθώς και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Καλαμαριά: Στην Καλαμαριά τα τεστ θα γίνονται στην περιοχή του Φοίνικα και στη συμβολή των οδών (Εθνικής Αντιστάσεως & Άρεως 1), την Τετάρτη 30/12 και την Πέμπτη 31/12, και ώρες 10.00 έως 15:00.

Ηράκλειο Κρήτης

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στη Δυτική Είσοδο του Παγκρητίου Σταδίου/Δυτικό Parking/Είσοδος Κολυμβητηρίου, από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι ενδιαφερόμενοι, φέροντας μαζί τους ΑΜΚΑ ή Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και αριθμό κινητού τηλεφώνου, θα εισέρχονται στο χώρο των δειγματοληψιών με τα οχήματά τους (μέχρι 2 ενήλικες πλην τέκνων), μέσα από τα οποία θα λαμβάνεται το δείγμα.

Χανιά Κρήτης

Ο Δήμος Πλατανιά στα Χανιά Κρήτης ανακοίνωσε ότι, ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Χανίων, την Τετάρτη 30-12-2020 θα πραγματοποιήσουν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) covid-19 στο Δημαρχείο στην ΠΕΟ , στο Γεράνι, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Οι έλεγχοι θα είναι δωρεάν για όλους, θα γίνονται μέσα από αυτοκίνητο  και θα διεξαχθούν έμπροσθεν του Δημαρχείου στο Γεράνι, από τις 10:00 π.μ έως τις 14:00 μ.μ.

Για την ομαλή διεξαγωγή των τεστ θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα.

Η δράση αυτή συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7η ΥΠΕ, την Περιφέρεια Κρήτης / Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Δήμο Πλατανιά και με τη συμβολή του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά.

Ικαρία

Εκ μέρους του Γ.Ν. – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣ γίνεται γνωστό ότι αύριο, Τετάρτη 30/12/2020 και ώρα 12.30 – 16.30 το κλιμάκιο Κ.Ο.Μ.Υ. / Ε.Ο.Δ.Υ. της Π.Ε. Ικαρίας θα διενεργήσει δωρεάν, προαιρετικό, δειγματοληπτικό έλεγχο με Rapid Test στο προσωπικό καθώς και σε επισκέπτες του νοσοκομείου.

Τρίπολη

Την Τετάρτη 30/12 κινητή μονάδα υγείας θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του super market Σκλαβενίτης που βρίσκεται στο σημεία 2,4 χλμ Ε.Ο. Τρίπολης - Πύργου από τις 10:30π.μ. έως τις 14:00 μ.μ..

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 05/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Φοιτητές από ΗΠΑ στο ελληνικό θερινό σχολείο του ΕΚΠΑ με με θέμα τον ελληνικό πολιτισμό!
Μετέχουν στο θερινό σχολείο «Ταξίδι στον ελληνικό πολιτισμό», που οργανώνει το αγγλόφωνο πρόγραμμα της Φιλοσοφικής Αθηνών στην Αρχαιολογία, Ιστορία...
Φοιτητές από ΗΠΑ στο ελληνικό θερινό σχολείο του ΕΚΠΑ με με θέμα τον ελληνικό πολιτισμό!