Thumbnail
Η τεχνολογία στο κοντινό μέλλον

 

 
Όλα τα άρθρα του συντάκτη σε RSS
 
Προς το Αύριο
 
 
Υγρή... φόρμα!
 
Προς το Αύριο
 

Για την απόκτηση μιας αψεγάδιαστης σιλουέτας δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και μαζί μπόλικο… νερό. Ο λόγος για το «υγρό» ποδήλατο γυμναστικής JetBike της αμερικανικής εταιρείας FitWet με έδρα στο Μαϊάμι.

 

 
 
Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, το φουτουριστικό μηχάνημα αποτελείται από μια «μπανιέρα» η οποία κλείνει στο εσωτερικό της ένα ποδήλατο. Ο ασκούμενος μπαίνει στην μπανιέρα που αυτομάτως γεμίζει με νερό και αρχίζει να κάνει πετάλι. Τα πράγματα βέβαια δεν είναι τόσο απλά, καθώς στο εσωτερικό της γεμάτης πλέον μπανιέρας ενεργοποιούνται 12 τζετ εκτόξευσης νερού, τα οποία αυξάνουν την αντίσταση εντός του νερού, ενώ παράλληλα κάνουν μασάζ στον ασκούμενο.
Με τον τρόπο αυτόν, σε μόλις 30 λεπτά ο ασκούμενος μπορεί να καταναλώσει περί τις 300-500 «δροσερές» θερμίδες. Μαζί με τα παραπανίσια κιλά, υπογραμμίζει η εταιρεία, «λιώνει» και η κυτταρίτιδα, και μάλιστα σε ποσοστό που αγγίζει το 70%.

Το επαναστατικό ποδήλατο γυμναστικής είναι κατάλληλο τόσο για αδυνάτισμα και τόνωση του μυϊκού συστήματος όσο και για αποκατάσταση των κάτω άκρων έπειτα από τραυματισμό.

 

Καροτσάκι εξπρές!
Μπορεί ως τώρα να ακούγαμε «θα πάω το παιδί βόλτα», όπως φαίνεται όμως δεν αποκλείεται σύντομα να ακούμε «θα με πάει το παιδί βόλτα». Ενα καροτσάκι εξπρές ισχύος 125 κυβικών κατασκεύασε ο 33χρονος Κόλιν Φιουρζ από τη Βρετανία. Το ατσάλινο καροτσάκι είναι εξοπλισμένο με έναν κινητήρα ο οποίος του επιτρέπει να «καλπάζει» με 80 χλμ./ώρα.
Ο ευφάνταστος υδραυλικός αφιέρωσε τέσσερις εβδομάδες και 560 ευρώ στον σχεδιασμό του hi-tech καροτσιού για τεμπέληδες γονείς.
«Μπορεί να μοιάζει λίγο τρομακτικό κατά την οδήγησή του, αλλά έχω πιάσει αρκετούς γονείς να με ζηλεύουν, την ώρα που αγκομαχούν σπρώχνοντας το καροτσάκι στην ανηφόρα» λέει ο Φιουρζ. «Η αλήθεια είναι ότι για την ώρα το καροτσάκι μου είναι λίγο ασταθές, ιδιαίτερα σε υψηλές ταχύτητες, αλλά σκοπεύω να το βελτιώσω».


 

Ασύρματος εκτυπωτής για smartphones
Ονομάζεται Wireless Smartphone Photo Printer και είναι ένας εύχρηστος ασύρματος εκτυπωτής για έξυπνα κινητά και ταμπλέτες που «τρέχουν» Android και iOS. Λειτουργεί με τη βοήθεια τεχνολογίας Wi-Fi και μιας εφαρμογής η οποία επιτρέπει στον χρήστη να στέλνει τις φωτογραφίες που έχει αποθηκευμένες στη συσκευή προς εκτύπωση.
Ο εκτυπωτής δεν διαθέτει δοχεία μελάνης. Εκτυπώνει τις φωτογραφίες επάνω σε ειδικό φωτογραφικό χαρτί το οποίο φέρει ενσωματωμένους κρυστάλλους κίτρινου, κόκκινου και μπλε χρώματος. Η ανάλυση των φωτογραφιών αγγίζει τα 300 dpi με ως και 245 διαβαθμίσεις και 16,7 εκ. χρώματα.
Η αλήθεια είναι ότι για την ώρα η συγκεκριμένη τεχνολογία, όσο εντυπωσιακή και αν φαίνεται, είναι αρκετά «τσιμπημένη» από πλευράς τιμής. Μπορεί, σύμφωνα με το διαδικτυακό κατάστημα Hammacher Schlemmer στο οποίο διατίθεται, ο εκτυπωτής να στοιχίζει 220 δολάρια (δηλαδή περίπου 170 ευρώ), ωστόσο κάθε «γέμισμα» που αντιστοιχεί σε μόλις 12 εκτυπώσεις ανέρχεται στα 25 δολάρια (δηλαδή περίπου 20 ευρώ).


 

ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ
Το όνομα Bicymple τα λέει όλα: ποδήλατο μεν, υπεραπλουστευμένο και κατάλληλο για τις στριμωγμένες πόλεις δε.
Το πρωτότυπο ποδήλατο διαθέτει δύο πιρούνια και κινείται χωρίς αλυσίδα. Τα πεντάλ του διπλού «μονόκυκλου» έχουν μεταφερθεί στον πίσω τροχό και βρίσκονται σχεδόν πάνω από τη σέλα, ενώ ο σκελετός του ποδηλάτου είναι ιδιαίτερα κοντός.
«Αφαιρώντας την αλυσίδα και αρκετά άλλα τμήματα μειώσαμε κατά πολύ την περιπλοκότητα του οχήματος» εξηγεί ο επινοητής του Bicymple Τζος Μπέχτελ. «Πρόκειται για κάτι περισσότερο από ένα απλό ποδήλατο, καθώς είναι άνετο, εύκολο στη χρήση και στη συντήρηση, ενώ το μικρό του μέγεθος κάνει την αποθήκευσή του παιχνιδάκι».
Το ποδήλατο με τη διπλή προσωπικότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους: είτε ως κανονικό ποδήλατο, με τον πίσω τροχό «κλειδωμένο», είτε ως ποδήλατο «ακροβατικών», με τον πίσω τροχό ξεκλείδωτο, επιτρέποντας στον οδηγό να παίρνει κλειστές στροφές ή ακόμη και να οδηγεί… πλάγια!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημόσια εκπαίδευση
Απαλλαγή εκπαιδευτικού από τα καθήκοντα Διευθυντή Σχολικής Μονάδας και διακοπή του επιδόματος θέσης ευθύνης
Απόφαση απαλλαγής εκπαιδευτικού από τα καθήκοντα Διευθυντή - Αναλυτικά το έγγραφο
Απαλλαγή εκπαιδευτικού από τα καθήκοντα Διευθυντή Σχολικής Μονάδας και διακοπή του επιδόματος θέσης ευθύνης