Την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 αλλάζει η ώρα γυρίζοντας τους δείκτες των ρολογιών μια ώρα μπροστά.
Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Κυριακής στις 03:00 οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να δείξουν 04:00.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 πμ σε 04:00 πμ».
Η απόφαση για κατάργηση της αλλαγής της ώρας
Να σημειωθεί πως το μέτρο εναλλαγής χειμερινής και θερινής ώρας, μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βαίνει προς κατάργηση στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.
Το 2018 η Κομισιόν παρουσίασε μια πρόταση για την κατάργηση της αλλαγής ώρας σε όλη την Ε.Ε. η οποία επέτρεπε σε κάθε κράτος-μέλος να επιλέξει την ώρα που επιθυμούσε να διατηρήσει, δηλαδή είτε χειμερινή είτε θερινή. Η πρόταση υιοθετήθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο, υποστηρίζοντας τον τερματισμό της αλλαγής ώρας από τον Απρίλιο του 2021.
Όσα κράτη-μέλη θέλουν να διατηρήσουν τη χειμερινή ώρα, τότε η τελευταία φορά που θα κάνουν την παραδοσιακή αλλαγή θα είναι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021.
Η οριστική κατάργηση της αλλαγής ώρας, πρέπει να αποφασιστεί και από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή οι αρμόδιοι υπουργοί όλων των χωρών της ΕΕ. Ο υπουργοί έχουν εμφανιστεί επιφυλακτικοί για τη δυνατότητα προσαρμογής στα νέα δεδομένα έως το 2021 κι έτσι δεν αποκλείεται η οριστική κατάργηση αλλαγής ώρας να πάρει περισσότερο χρόνο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση