patra_tzortzina
«Στη γερμανική βιβλιογραφία δεν αναγράφεται πουθενά ότι η κεταμίνη σκοτώνει», δηλώνει ο τεχνικός σύμβουλος της Πισπιρίγκου

Συνεχίζονται οι έρευνες για το θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές, καθώς σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβολο της Πισπιρίγκου, «η κεταμίνη δεν σκοτώνει».

Ο Γιώργος Σιδεράς, γιατρός ο οποίος εργάζεται στη Γερμανία με ειδίκευση στα επείγοντα περιστατικά, περιγράφει με τελείως διαφορετική από τα μέχρι τώρα δεδομένα, κατάσταση. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο mega, τόνισε ότι «στη γερμανική βιβλιογραφία δεν αναγράφεται πουθενά ότι η κεταμίνη σκοτώνει».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε είναι σε επαφή με τοξικολόγους, και δεν μπορεί να ειπωθεί αν δόθηκε από τη μητέρα ή αν δόθηκε από ένα τρίτο πρόσωπο ή αν δόθηκε από λάθος των γιατρών, γιατί το ποσό που βρέθηκε μεταθανάτιο δεν μπορεί να κάνει κανείς έναν μαθηματικό αποκλεισμό και να πει ‘ήταν τόσο στην αρχή και βρέθηκε μετά’. «Δεν είχε βρεθεί αίμα με κεταμίνη πριν από τον θάνατο, έχουμε το μεταθανάτιο», όπως είπε.

«Μπορεί να έχει γίνει λάθος μέσα στο team, γιατί αυτά έχουν γίνει, έχω δει εγώ λάθη κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου δραστηριότητας. Μπορεί να ήταν ένα φιαλίδιο περισσότερο, αυτό τώρα θα εξεταστεί. Δεν μπορεί να το πει κανείς τι ποσότητα ήταν», είπε.

Συμπλήρωσε πως «στη γερμανική βιβλιογραφία δεν αναγράφεται πουθενά ότι η κεταμίνη σκοτώνει. Η κεταμίνη δεν σκοτώνει, έχει μεγάλο ιατρικό φάσμα. Αν ένας άνθρωπος δώσει τη δόση των 50 mg, η θανατηφόρα δόση θα ήταν 5000 mg. Αυτές οι ποσότητες δεν κυκλοφορούν στην αγορά, δεν μπορεί να το προμηθευτεί κανείς αυτό. Η ποσότητα είναι πολύ μεγάλη».

Δείτε το βίντεο

Αναλυτικά όσα είπε ο Γ. Σιδεράς

« Είμαι και εγώ σε επαφή με τοξικολόγους. Καταρχήν δεν μπορούμε να πούμε αν δόθηκε από τη μητέρα ή αν δόθηκε από ένα τρίτο πρόσωπο ή αν δόθηκε από λάθος των γιατρών, γιατί το ποσό που βρέθηκε μεταθανάτιο δεν μπορεί να κάνει κανείς έναν μαθηματικό αποκλεισμό και να πει ‘ήταν τόσο στην αρχή και βρέθηκε μετά’. Δεν είχε βρεθεί αίμα με κεταμίνη πριν από τον θάνατο, έχουμε το μεταθανάτιο.

Επιπλέον υπάρχει όγκος ανακατανομής που είναι πολύ διαφορετικός στο μεταθανάτιο αίμα σε σχέση με τον πριν, όταν ζούσε το παιδάκι. Συν τοις άλλοις παίζουν ρόλο και οι βενζοδιαζεπίνες όταν το παιδάκι ήταν αναίσθητο γιατί επηρεάζουν τον μεταβολισμό της κεταμίνης, δηλαδή μπορούν να φέρουν μεγαλύτερο αποτέλεσμα.

Μπορεί να έχει γίνει λάθος μέσα στο team, γιατί αυτά έχουν γίνει, έχω δει εγώ λάθη κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου δραστηριότητας.

Μπορεί να ήταν ένα φιαλίδιο περισσότερο, αυτό τώρα θα εξεταστεί. Δεν μπορεί να το πει κανείς τι ποσότητα ήταν.

Στη γερμανική βιβλιογραφία δεν αναγράφεται πουθενά ότι η κεταμίνη σκοτώνει. Η κεταμίνη δεν σκοτώνει, έχει μεγάλο ιατρικό φάσμα. Αν ένας άνθρωπος δώσει τη δόση των 50 mg, η θανατηφόρα δόση θα ήταν 5000 mg. Αυτές οι ποσότητες δεν κυκλοφορούν στην αγορά, δεν μπορεί να το προμηθευτεί κανείς αυτό. Η ποσότητα είναι πολύ μεγάλη.

Εγώ πιστεύω ότι αν έχει δοθεί από πρώτο, δεύτερο, τρίτο άτομο είναι πολύ πιο λίγη απλώς φαίνεται πολύ μεγάλη γιατί υπάρχει ο όγκος ανακατανομής στο μεταθανάτιο δείγμα.

Η κεταμίνη, γιατί και εγώ χορηγώ εδώ και 13 χρόνια, και κανένας δεν έχει πεθάνει σε εμένα και δεν έχω ακούσει να έχει πεθάνει κανείς άλλος από κεταμίνη».
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkefalos_4.jpg
Νέο εγκεφαλικό εμφύτευμα μετατρέπει τις σκέψεις σε ομιλία δίνοντας φωνή σε ασθενείς
Το σύστημα δοκιμάστηκε σε μια 47χρονη γυναίκα με τετραπληγία, η οποία δεν είχε μιλήσει για 18 χρόνια μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο
Νέο εγκεφαλικό εμφύτευμα μετατρέπει τις σκέψεις σε ομιλία δίνοντας φωνή σε ασθενείς
foto-vivlia-kimolia-pinakas-sxoleia.jpg
Εισαγωγή του International Baccalaureate (ΙΒ) στα δημόσια σχολεία - Ένα μέτρο για τους λίγους και εκλεκτούς
Αντιδράσεις για την εισαγωγή του ΙΒ στα δημόσια σχολεία - Ανισότητες και ανταγωνισμός στην εκπαίδευση
Εισαγωγή του International Baccalaureate (ΙΒ) στα δημόσια σχολεία - Ένα μέτρο για τους λίγους και εκλεκτούς