Νοσοκομείο Αλεξάνδρα
Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»: Ασθενής με καρκίνο πήρε φωτιά ενώ υποβαλλόταν σε χειρουργείο

Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όταν μια 60χρονη ασθενής υπέστη σοβαρά εγκαύματα κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης για καρκίνο. Η ασθενής πήρε φωτιά πιθανότατα λόγω βλάβης στο σύστημα διαθερμίας, το οποίο χρησιμοποιείται για την αιμόσταση κατά τη διάρκεια της εγχείρησης.

Αμέσως μετά το συμβάν, οι γιατροί και νοσηλευτές της αίθουσας χειρουργείου έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά με ό,τι είχαν πρόχειρο, προλαβαίνοντας να περιορίσουν την έκταση της ζημιάς. Ωστόσο, η ασθενής υπέστη εγκαύματα 2ου βαθμού στο σώμα και το στήθος της και νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση, ενώ η κατάσταση της παρακολουθείται από πλαστικό χειρουργό.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, δήλωσε ότι τέτοια περιστατικά οφείλονται σε αμέλεια στην συντήρηση των ιατρικών συστημάτων, όπως είναι η διαθερμία, και ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη σωστή συντήρησή τους, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια ατυχήματα στο μέλλον.

Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ξεκινήσει κατεπείγουσα έρευνα για τα αίτια του τραγικού συμβάντος. Η διοικήτρια Δήμητρα Παππά, η οποία αποχωρεί από το νοσοκομείο στο τέλος της θητείας της, διέταξε την διενέργεια ΕΔΕ με την παρουσία ειδικού εμπειρογνώμονα, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το ατύχημα.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό, διαβεβαιώνοντας ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί πλήρως και ο υπεύθυνος θα λογοδοτήσει για την αμέλεια. «Εύχομαι περαστικά στην ασθενή, της ζητώ συγγνώμη και δεσμεύομαι ότι θα διαλευκανθεί το περιστατικό και θα τιμωρηθεί ο υπεύθυνος», δήλωσε ο υπουργός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

To Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως σχεδιάζουν συνεργατικές δράσεις
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης: Ενώνουν δυνάμεις για τον ελληνισμό της διασποράς
To Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως σχεδιάζουν συνεργατικές δράσεις
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης: Ενώνουν δυνάμεις για τον ελληνισμό της διασποράς
Τηλεκπαίδευση
Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγης: Εκδόθηκε το ΦΕΚ καταχώρισης προσόντων στον ΟΠΣΥΔ
Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγης: Αναλυτικά η διαδικασία υποβολής και καταχώρισης των δικαιολογητικών των υποψήφιων εκπαιδευτικών
Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγης: Εκδόθηκε το ΦΕΚ καταχώρισης προσόντων στον ΟΠΣΥΔ
asthenis.png
Τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ ήταν στο χειρουργικό τραπέζι»: Σοκ στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» – Οι πρώτες εξηγήσεις για το φρικτό περιστατικό
Καιγόταν μέσα στο χειρουργείο καρκινοπαθής: Πώς συνέβη το αδιανόητο περιστατικό στο «Αλεξάνδρα» – Τι απαντά το νοσοκομείο
Τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ ήταν στο χειρουργικό τραπέζι»: Σοκ στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» – Οι πρώτες εξηγήσεις για το φρικτό περιστατικό