Ξυλοδαρμός μεσίτριας! - "Την άρπαξε από τα μαλλιά και την απειλούσε!"
Η πολιτεία "να μας προστατεύσει με κάθε τρόπο" - Όσα έγιναν κατά το βίαιο περιστατικό

Όπως κατήγγειλε ο Σύλλογος Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών-Αττικής, μία μεσίτρια έζησε τον απόλυτο τρόμο με απειλές και τελικά με χτυπήματα που δέχτηκε από τους αγοραστές, έξω από το γραφείο του συμβολαιογράφου, διότι ζήτησε τη νόμιμη αμοιβή της!

Πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Μεσιτών για το περιστατικό: "Ο εν λόγω αγοραστής παρά το γεγονός ότι είχε υπογράψει όλα τα νόμιμα έγγραφα, που πιστοποιούν ότι έδινε εντολή στην μεσίτρια να βρει για λογαριασμό του ακίνητο, αρχικά αρνήθηκε προ τριμήνου να  καταβάλλει το 50% της αμοιβής όταν υπεγράφη το προσύμφωνο βάζοντας μάλιστα "μπροστά" τη δικηγόρο του."

"Η συνάδελφος καλόπιστα δεν δημιούργησε θέμα περιμένοντας να πληρωθεί με την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Μετά την παρέλευση τριών μηνών και ενώ χθες Τρίτη θα υπογραφόταν το τελικό συμβόλαιο, η μεσίτρια δέχθηκε τηλεφώνημα από τη μητέρα του αγοραστή η οποία της ζήτησε να εισπράξει σε μετρητά την αμοιβή της χωρίς την καταβολή του ΦΠΑ. Την άρνηση της μεσίτριας ακολούθησε απειλητικό τηλεφώνημα του αγοραστή ο οποίος της είπε: ‘Ή θα έρθεις να πάρεις τα λεφτά ή μην εμφανιστείς στο συμβολαιογραφείο γιατί ξέρω που μένεις’. Μετά την ολοκλήρωση του Συμβολαίου, οι αγοραστές ακολούθησαν τη συνάδελφό μας μέχρι το ασανσέρ όπου με ύβρεις και απειλές της ζητούσαν να τους δώσει το πρωτότυπο της εντολής."

"Η μεσίτρια επιχείρησε να φύγει και τότε μία εκ των αγοραστών την κόλλησε στην πόρτα του ασανσέρ. Όταν η συνάδελφος έβαλε τις φωνές και ξεφεύγοντας προσπάθησε να κατέβει από τον 6 ο όροφο μέσω του κλιμακοστασίου, ο ένας εκ των αγοραστών – ο οποίος τυγχάνει σωματώδης – την άρπαξε από τα μαλλιά και την απειλούσε.

Η συνάδελφος κατάφερε να φύγει και να καλέσει την αστυνομία, ενώ ο αγοραστής μαινόμενος ακουγόταν να βρίζει και να προσπαθεί να κατέβει τις σκάλες για να εντοπίσει ξανά τη συνάδελφο. Ασφαλώς η συνάδελφος σε κατάσταση σοκ ενημέρωσε τη δικηγόρο της και κατέθεσε μήνυση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και αναμένουμε φυσικά να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τη σύλληψη των δραστών στο πλαίσιο του αυτοφώρου" αναφέρει η ανακοίνωση.

Προστασία από την Πολιτεία

Ο Σύλλογος τέλος καλεί την Πολιτεία "να μας προστατεύσει με κάθε τρόπο αλλά και τους συμβολαιογράφους να δείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία και επαγγελματισμό ώστε οι πελάτες τους να συμπεριφέρονται στο πλαίσιο του νόμου και να μην ανέχονται να διαδραματίζονται τέτοια περιστατικά στα γραφεία τους".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

viasmos-fovos-bullying
Συγκλονίζει η μητέρα του 15χρονου που κακοποιήθηκε από τον πατέρα και τον θείο του: «Με χτύπαγε εμένα την ίδια 20 χρόνια»
Δύσκολες ώρες για τον 15χρονο που ξυλοκοπήθηκε από πατέρα και τον θείο του όταν τους αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος
Συγκλονίζει η μητέρα του 15χρονου που κακοποιήθηκε από τον πατέρα και τον θείο του: «Με χτύπαγε εμένα την ίδια 20 χρόνια»