Το τραπέζι της Σαρακοστής, απαιτεί αρκετή προετοιμασία και όλοι περιμένουν με ανυπομονησία το γλυκό, που θα στολίσει το τραπέζι. Το ιδανικό γλυκό είναι ο χαλβάς σιμιγδαλένιος.
Εδώ, θα βρείτε μία συνταγή, η οποία δεν παίρνει πολύ χρόνο, έχει λίγα υλικά και θα ευχαριστήσει και τον πιο «δύσκολο κριτή».
Υλικά:
- 2φλ. σιμιγδάλι χοντρό
- 1φλ. ελαιόλαδο
- 3φλ. ζάχαρη
- 4φλ. νερό
- 2 ξυλάκια κανέλας
- λίγη κανέλα για το τελικό πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε το λάδι και αφήστε το μέχρι να ζεσταθεί, δε θέλουμε να κάψει γιατί θα μυρίσει πολύ έντονα.
- Ρίξτε το σιμιγδάλι και ξεκινήστε αμέσως να ανακατεύετε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Είναι σημαντικό να ανακατεύετε συνέχεια γιατί αλλιώς μπορεί να μην πετύχει το σιμιγδάλι.
- Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη ζάχαρη, το νερό και τα στικς κανέλας να βράζουν σε χαμηλή φωτιά. Δε θέλουμε να γίνει σιρόπι. Στόχος είναι να λιώσει η ζάχαρη και να μπορέσει να πάρει το ζουμί όλα τα αρώματα της κανέλας.
- Αφού καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, με πολύ μεγάλη προσοχή ρίξτε το μείγμα από νερό και ζάχαρη μέσα στην κατσαρόλα. Το νερό χρειάζεται σιγά σιγά γιατί με τη ζάχαρη θα τσουρουφλάει.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και βάλε την κατσαρόλα ξανά στο μάτι.
- Σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε την για 2-3 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά.
- Αφού ο χαλβάς έχει ρουφήξει τα υγρά του, αδειάστε το μείγμα σε μια φόρμα είτε του κέικ, είτε σε φόρμα κουπ-πατ, βάλτε ένα πιάτο από πάνω και αναποδογυρίστε το.
- Πασπαλίστε με κανέλα από πάνω και ο σιμιγδαλένιος σας χαλβάς είναι πανέτοιμος.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση