ωρωπος
Θα πρέπει να βλέπουμε τον ψυχιατρικό ασθενή ως άνθρωπο, όχι ως νούμερο ή ζώο. Τα ζώα τα σεβόμαστε τους ανθρώπους δε τους σεβόμαστε.

Αγανάκτηση προκαλούν οι εικόνες από το περιστατικό στον Ωρωπό όπου πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου έπλυνε με λάστιχο γυμνή ηλικιωμένη με ψυχική πάθηση σε πυλωτή πολυκατοικίας.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr η Πρόεδρος του ΣΟΨΥ Πάτρας Χριστίνα Μπίκου, «ενημερώθηκα για το περιστατικό, το διάβασα. Τυχαίο περιστατικό; Δε νομίζω. Αν ήταν ένα λερωμένο σκυλί και το έπλεναν με τη μάνικα, θα είχαν τιμωρία. Για τους ανθρώπους με ψυχιατρικό πρόβλημα, δεν ενδιαφέρεται κανένας, και κανένας δεν έχει καμία τιμωρία. Λένε ότι θα ακολουθηθούν κάποιες διαδικασίες έρευνας. Δεν έχω λόγια.

Για την περιοχή μας, δεν ξέρω να έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο. Αυτό που ξέρω είναι ότι όταν κλειστή η ψυχιατρική λόγω covid, οι συνδικαλιστές της αστυνομίας απευθύνθηκαν στην 6η ΥΠΕ και ζήτησαν να ανοίξει γιατί δεν μπορούσαν να ταλαιπωρούνται μεταφέροντας τους ασθενείς στην Τρίπολη και το Δαφνί.

Μπορεί η νομοθεσία να λέει ότι η αστυνομία μεταφέρει τον ασθενή στην περίπτωση της ακούσιας νοσηλείας, όμως αν εκπαιδευτούν σωστά το πληρώματα του ΕΚΑΒ θα είναι αυτά υποχρεωμένα να κάνουν τη μεταφορά. Και οι ψυχικά ασθενείς, είναι ασθενείς. Πριν από κάποιους μήνες έγινε μία παρόμοια κατάσταση. Ξυλοκοπήθηκε ασθενής μέσα σε νοσοκομείο, νομίζω δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα.  Θα πρέπει να βλέπουμε τον ψυχιατρικό ασθενή ως άνθρωπο, όχι ως νούμερο ή ζώο. Τα ζώα τα σεβόμαστε τους ανθρώπους δε τους σεβόμαστε. Σίγουρα υπήρχε πρόβλημα με τη γυναίκα στον Ωρωπό αλλά υπάρχουν άλλοι τρόποι αντιμετώπισης».  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα