Ανάμεσα σε ξαπλώστρες και ομπρέλες έκανε τα αυγά της μια χελώνα στην παραλία Δαμνόνι, νότια του νομού Ρεθύμνης, μεταξύ της Μονής Πρέβελη και του Πλακιά.
Σύμφωνα με την ανάρτηση στο facebook του Σταύρου Βιολάκη, το περιστατικό καταγράφηκε στις 10 Ιουνίου και όπως σημειώνει «η χελώνα επί 5 ώρες έψαχνε μέρος να κάνει τα αυγά της. Δεν είχε άλλη επιλογή παρά δίπλα στην ομπρέλα».
![xelona-avga2.jpg Χελώνα γέννησε τα αυγά της ανάμεσα στις ξαπλώστρες](/sites/default/files/2023-06/xelona-avga2.jpg)
Στο σημείο, όπως αναφέρει, βρέθηκαν δύο άνθρωποι που με προσοχή και χωρίς να δημιουργούν θορύβους, άφησαν τη χελώνα να εναποθέσει τα αυγά της στην άμμο και αφού τα σκέπασε και έφυγε, δημιούργησαν ένα πρόχειρο προστατευτικό φράχτη για να γίνει η επώαση χωρίς να καταστραφούν.
![xelona-avga3.jpg Χελώνα γέννησε τα αυγά της ανάμεσα στις ξαπλώστρες](/sites/default/files/2023-06/xelona-avga3.jpg)
Καταλήγοντας στην ανάρτησή του ο κ. Βιολάκης σημειώνει:
«Η παραλία όπως και τόσες άλλες ασφυκτικά γεμάτη ομπρελοκαθίσματα.
Ας προσέχουν οι αρχές (ΕΤΑΔ στην προκειμένη περίπτωση) και να βλέπουν πέρα από τα οικονομικά και την μύτη τους».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση