Η ελληνική κουζίνα προσφέρει αμέτρητες επιλογές, με πιάτα βασισμένα σε αγνά υλικά και δημιουργημένα με φροντίδα και φαντασία.
Ένα τέτοιο πιάτο είναι και το σφουγγάτο – κάτι ανάμεσα σε ομελέτα, πίτα και φρουτάλια, αλλά ταυτόχρονα μια γευστική κατηγορία από μόνο του.
Το σφουγγάτο έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική παράδοση και συναντάται σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Λέσβος. Η εκδοχή της μοναστηριακής κουζίνας που ακολουθεί, ξεχωρίζει για την απλότητά της και την υγιεινή παρασκευή της στον φούρνο.
Υλικά για το σφουγγάτο:
Τρόπος παρασκευής:
Οι πατάτες καθαρίζονται και κόβονται σε λωρίδες, όπως για τηγάνισμα. Τηγανίζονται σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
Αφού στραγγιστούν, τοποθετούνται σε ταψί. Πασπαλίζονται με το τυρί, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύονται απαλά.
Απλώνονται ξανά ομοιόμορφα. Σε μπολ, χτυπιούνται τα αυγά με το γάλα και λίγο επιπλέον αλατοπίπερο.
Το μείγμα των αυγών περιχύνεται πάνω από τις πατάτες.
Ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα στην επιφάνεια.
Αφού βγει από τον φούρνο, αφήνεται να κρυώσει ελαφρώς πριν το σερβίρισμα.
Το αποτέλεσμα είναι ένα ελαφρύ και χορταστικό φαγητό, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ