Ταυτοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ο «δράκος των Εξαρχείων» που φέρεται να έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις σε τρεις γυναίκες αλλά και σε μία 13χρονη.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άτομο συριακής καταγωγής ηλικίας 23 ετών που είχε καταδικαστεί το 2022 σε φυλάκιση για απόπειρα βιασμού και αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2023
Ο δράστης φέρεται να αναγνωρίστηκε από το βίντεο της επίθεσης την προηγούμενη Πέμπτη.
Το βίντεο της επίθεσης
Ένα νέο βίντεο - ντοκουμέντο, από την τέταρτη επίθεση του «δράκου των Εξαρχείων», ήρθε στο φως της δημοσιότητας το απόγευμα της Δευτέρας 21/11.
Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, δύο ημέρες πριν από την πρώτη καταγεγραμμένη επίθεση. Η Ελληνική Αστυνομία, μετά την ταυτοποίησή του, έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στα Εξάρχεια, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου προκειμένου να εντοπίσει τον άνδρα που φαίνεται να επιτέθηκε σε γυναίκες - υποψήφια θύματα με στόχο να τις κακοποιήσει σεξουαλικά.
Στο βίντεο που παρουσίασε το Mega φαίνεται ο άνδρας - που φοράει την ίδια βερμούδα, όπως είχαν περιγράψει τα θύματά του, αλλά διαφορετικό μπουφάν - να βρίσκεται στην είσοδο της πολυκατοικίας και να περιφέρεται. Λίγο πιο πέρα διακρίνεται μία γυναίκα.
Στη συνέχεια ο άνδρας φαίνεται να επιτίθεται στη γυναίκα, προσπαθώντας να την ακινητοποιήσει μπροστά στο ασανσέρ. Η γυναίκα, η οποία εργάζεται ως γιατρός σε ιατρείο, αντέδρασε και έβαλε τις φωνές, με έναν άλλο συνάδελφό της γιατρό να ακούει και να σπεύδει για βοήθεια.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση