Υπάρχει ένα λάθος που οι περισσότεροι κάνουμε στην κουζίνα και σχετίζεται με το αλάτι. Μια σεφ εξηγεί πώς να το αποφεύγουμε.
Το λάθος αυτό έχει να κάνει με το αλάτι, την ποσότητα του οποίου πολλές φορές δεν μπορούμε να κοντρολάρουμε στο φαγητό – είτε μας «ξεφεύγει» είτε βάζουμε λιγότερο απ' όσο πρέπει.
Προκειμένου να ελέγχουμε καλύτερα το αλάτι που βάζουμε σε μια συνταγή, η Lidia Bastianich,η πασίγνωστη Ιταλο-αμερικανίδα σεφ, (με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας και μια συλλογή από 16 βιβλία μαγειρικής! Σαν να λέμε μια κανονική expert στην κουζίνα!) προτείνει να κάνουμε το εξής: να βάζουμε μια ποσότητά του σε ένα μικρό μπολ, να τοποθετούμε το μπολ στον πάγκο καθώς μαγειρεύουμε, να ρίχνουμε στο φαγητό όσο προτείνει η συνταγή αλλά πάντα να έχουμε λίγο περισσότερο αν χρειαστεί να προσθέσουμε. «Δοκιμάζεις και, αν έχει αρκετό, σταματάς».
Σύμφωνα με τη σεφ, αυτό το κόλπο μπορεί να μας βοηθήσει να χρησιμοποιήσουμε την ακριβή ποσότητα αλατιού που χρειάζεται το φαγητό και έτσι να μην χρειάζεται να έχουμε την αλατιέρα δίπλα μας όταν τρώμε, προσθέτοντας ξανά και ξανά αλάτι στο πιάτο. Φυσικά, αυτό μπορεί να βοηθήσει στο να ρυθμίσουμε τη συνολική πρόσληψή του στη διατροφή μας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση